ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ

24/02/2009: Την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης των νέων και της ενεργού συμμετοχής τους στις διαδικασίες και τις αποφάσεις της ΕΕ τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου υποδεχόμενη στο Ευρ. Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ομάδα 50 νέων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας.

Οι Έλληνες νέοι, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι στη Γερμανία, παιδιά αποδήμων - όχι μόνο πρώτης αλλά δεύτερης και τρίτης γενιάς - είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τη λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου και να παρακολουθήσουν αναλυτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων των ευρωπαϊκών θεσμών. Συνομίλησαν με ευρωβουλευτές και αρμόδιους για την επικοινωνία υπαλλήλους της Ευρωβουλής και πληροφορήθηκαν τους τρόπους πρόσβασης στις πληροφορίες και συμμετοχής στις διαδικασίες διαβούλευσης για τις ευρωπαϊκές πολιτικές. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ.Μαυρομμάτης, ενημέρωσε τους νέους της ΟΕΚ για θέματα παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τη Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασιώτου στις πολλαπλές δυνατότητες αξιοποίησης των προσόντων των νέων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στη Γερμανία και σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία των εκλογών του προσεχούς Ιουνίου για την ανάδειξη των μελών του Ευρωκοινοβουλίου με την άμεση συμμετοχή των ευρωπαίων πολιτών. Από το διάλογο με τους νέους αναδείχθηκε η σπουδαιότητα που έχει η καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας και στις τάξεις διδασκαλίας των ελληνικών.

"Οι εκπρόσωποι της νεολαίας της ΟΕΚ επιβεβαίωσαν την επιθυμία των νέων Ελλήνων που γεννιούνται, ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ να είναι ενεργοί ευρωπαίοι πολίτες και παράλληλα να δραστηριοποιούνται γύρω από πόλους παρουσίας της χριστιανικής Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, στις ενορίες και στις κοινότητες, αναπτύσσοντας καινοτόμες δραστηριότητες που συνεχίζουν τις άοκνες προσπάθειες των γονέων τους, οι οποίοι σε χρόνια δύσκολα, με τον προσωπικό τους μόχθο, δημιούργησαν υποδομές για τη ζωντανή παρουσία του ελληνικού στοιχείου στη Γερμανία και στις άλλες χώρες, ", δήλωσε η ευρωβουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: