ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

27/05/2009: Προσκεκλημένη του Ανθρωπιστικού Συνδέσμου Αθηνών και της Εταιρείας των Φίλων του Λαού, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ.Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα "Το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα".

Στην εισήγησή της, παρουσίασε την ευρωπαϊκή διάσταση του δημογραφικού προβλήματος σε σχέση με τις παγκόσμιες εξελίξεις.

Το θέμα εξετάστηκε, επίσης, από θεολογική-εκκλησιαστική οπτική θεώρηση από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αχελώου, κ. Ευθύμιο, καθώς και από κοινωνιολογική σκοπιά από τον Καθηγητή Κοινωνιολογίας της Θρησκείας και Κοινωνικής Ηθικής στο Παν. Αθηνών, κ. Απ. Νικολαϊδης.

Την ιατρική πλευρά του θέματος παρουσίασε ο Ομ. Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής στο Παν. Ιωαννίνων, κ. Δημ. Λώλης, ενώ ο Πολιτικός Επιστήμονας και συγγραφέας, κ. Κωνστ. Χολέβας, αναφέρθηκε στις εθνικές και πολιτικές συνέπειες του φαινομένου.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, απηύθυναν χαιρετισμό ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο Πρόεδρος του Ανθρωπιστικού Συνδέσμου Αθηνών, κ. Τρ. Παναγόπουλος, καθώς και εκπρόσωπος της Εταιρείας των Φίλων του Λαού, κ. Βλάχος.

Με την προοπτική της κατακόρυφης αύξησης των άνω των 60-65 ετών κατοίκων της Ευρώπης μετά το 2013, οι εισηγήσεις και η συζήτηση που ακολούθησε, οδήγησαν στην εξαγωγή συμπερασμάτων με κύριο χαρακτηριστικό την άμεση και επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για στήριξη των οικογενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: