Μ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΣΣΙΩΤΟΥ: ΟΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

07/06/2009: Ακόμα μια φορά οι απόδημοι Έλληνες έδειξαν περισσότερο ευρωπαϊστές από τους συμπατριώτες τους του εσωτερικού. Όχι μόνο η συμμετοχή στους στις Ευρωεκλογές ξεπέρασε το 71% αλλά και με την ψήφο τους στήριξαν το κατ' εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία.

Με βάση τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, στην περιφέρεια του εξωτερικού το κυβερνών κόμμα βελτίωσε τα ποσοστά (+1,1% και 400 ψήφους) σε σχέση με το 2004. Η ΝΔ υπερέχει κατά 8% του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπέστη απώλειες, σε σχέση με το 2004, πέρα από 4%.

Με αφορμή αυτή την πρωτιά, η Μ.Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, η οποία εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία προεκλογικά, με ομιλίες στο Βερολίνο, Ανόβερο, Φρανκφούρτη, Όφφενμπαχ, Παρίσι, συγχαίρει τους συμπατριώτες μας στο εξωτερικό και για την υψηλή συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές και για τη στήριξή τους στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη.

"Οι απόδημοι Έλληνες δικαιούνται ενίσχυσης στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ζωντανή την ελληνική παιδεία στο εξωτερικό και να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές με την άσκηση των εκλογικών τους δικαιωμάτων από τον τόπο κατοικίας τους", δήλωσε η απερχόμενη ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Τέλος, η Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου ευχαριστεί όλες τις οργανώσεις των αποδήμων της Δυτικής Ευρώπης για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν μαζί της κατά τα 5 χρόνια παρουσίας και δράσης της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: