H ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ KΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

29/08/2008: Mετά την υιοθέτηση της Γραπτής Δήλωσης 33 σχετικά με την ενίσχυση της θέσης των νέων στις πολιτικές της ΕΕ, την οποία κατέθεσε η ευρωβουλευτής της NΔ, M. Παναγιωτοπούλου - Kασσιώτου, μαζί με τέσσερις συναδέλφους της, το κείμενο θα παραδοθεί κατά την Oλομέλεια από τον Πρόεδρο του Kοινοβουλίου στην Ευρ. Επιτροπή και το Συμβούλιο.

H Γραπτή Δήλωση καλεί την Ευρ. Επιτροπή να "εξετάσει και να συμπεριλάβει τον αντίκτυπο στη νεολαία και τα αποτελέσματα του διαρθρωμένου διαλόγου με τις οργανώσεις των νέων, στις δράσεις της, κυρίως όταν ετοιμάζει νομοθετικές προτάσεις στους τομείς πολιτικής της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης, της απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης, της υγείας και της κινητικότητας, καθώς και στην προώθηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και την εφαρμογή της αρχής της μη διάκρισης".

Oι ευρωβουλευτές καλούν επίσης τα κράτη μέλη να στοχεύσουν στους νέους κατά την

εφαρμογή των εθνικών μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων της Λισαβόνας, και να λάβουν

υπόψη τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους στους σχετικούς τομείς πολιτικής.


H M. Παναγιωτοπούλου - Kασσιώτου, πρόεδρος της Διακομματικής Oμάδας "Oικογένεια και Προστασία του Παιδιού", χαιρέτισε τις προοπτικές παρακολούθησης και της προώθησης των δράσεων υπέρ των νέων τόσο εντός των δραστηριοτήτων του ΕK όσο και στα προγράμματα των εθνικών κυβερνήσεων των κρατών μελών. "Oι νέοι αποτελούν τη μοναδική ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και για τον λόγο αυτόν οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε και να προστατεύουμε τα δικαιώματά τους, αλλά και να τους βοηθούμε να αναλάβουν προοδευτικά ευθύνες και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες αναγνωρίζοντας τις υποχρεώσεις τους ", ανέφερε η ευρωβουλευτής.

H M. Παναγιωτοπούλου - Kασσιώτου ευχαρίστησε, τέλος, τους 427 συναδέλφούς της που υποστήριξαν την πρωτοβουλία καθώς επίσης και τα MMΕ τα οποία προώθησαν συστηματικά την υπογραφή της Δήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: