H ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

03/07/2008: Δήλωση της ευρωβουλευτού της NΔ, Μαρίας Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, μέλους της Επιτροπής Aπασχόλησης και Kοινωνικών Υποθέσεων του Ευρ. Kοινοβουλίου

Ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αξιοπρεπή εργασία, η ευρωβουλευτής της NΔ, M. Παναγιωτοπούλου - Kασσιώτου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόσφατη Ανακοίνωση της Ευρ. Επιτροπής σχετικά με την απασχόληση στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών

Mε την Aνακοίνωσή της, η Επιτροπή υιοθετεί πρόταση οδηγίας του Συμβουλίου που στοχεύει στην αποτελεσματική εφαρμογή της συμφωνίας της 19ης Mαΐου 2008 μεταξύ της Ένωσης των εφοπλιστών της Ευρωπαϊκής Kοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των ενώσεων εργαζομένων στις μεταφορές, στο πλαίσιο της Σύμβασης του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας για τους κανόνες της ναυτικής εργασίας, που υιοθετήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2006 στη Γενεύη. H Επιτροπή στοχεύει επίσης στην αναθεώρηση της Oδηγίας 1999/63/ΕK για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ναυτικών.

H πρόταση αυτή συνοδεύθηκε από έκθεση για τη συμβολή της ΕΕ στην προώθηση της αξιοπρεπούς εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία αποτελεί ουσιώδες στοιχείο της ανανεωμένης Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Ατζέντας και συνεισφέρει ουσιαστικά στην ισότιμη παγκοσμιοποίηση, συνδυάζοντας την οικονομική δραστηριότητα με την κοινωνική δικαιοσύνη.

H ευρωβουλευτής χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή των κοινωνικών εταίρων, οι οποίοι, στο πλαίσιο της εκπλήρωσης του ρόλου τους, επιβεβαίωσαν την ενεργό συμμετοχή τους σε μείζονα για τους ευρωπαίους εργαζομένους θέματα και στην προστασία των δικαιωμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: