ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΑ MMΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ


01/07/2008: H κάλυψη της ευρωπαϊκής επικαιρότητας από τον Τύπο και τα MMΕ της περιφέρειας και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου ήταν το αντικείμενο της τέταρτης κατά σειρά ημερίδας που οργάνωσε το Γραφείο της Αθήνας εντός του 2008 για τον Τύπο της περιφέρειας, στον Πύργο Ηλείας το Σάββατο 7 Ιουνίου 2008.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα τα οποία απασχολούν τη συγκεκριμένη περιοχή η οποία δοκιμάστηκε σκληρά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007, όπως η αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών και οι δυνατότητες του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη, Περιβάλλον και Ενέργεια.

Η εν λόγω ημερίδα, που έτυχε της υποστήριξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας και του Δήμου Πύργου, είχε ως στόχο την ενημέρωση εκδοτών, δημοσιογράφων αλλά και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της περιφέρειας για τον ρόλο, τη δράση, τους στόχους και την εξέλιξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα 50 χρόνια ύπαρξής του καθώς και τις προκλήσεις ενόψει των ευρωεκλογών του 2009.

Συμμετείχαν ως ομιλητές οι ευρωβουλευτές Εμμανουήλ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ (ΝΔ), Μαρία ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΣΣΙΩΤΟΥ (ΝΔ), Κατερίνα ΜΠΑΤΖΕΛΗ (ΠΑΣΟΚ), Μαργαρίτης ΣΧΟΙΝΑΣ (ΝΔ) καθώς επίσης ο βουλευτής ΝΔ Νομού Ηλείας Κώστας Τζαβάρας και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμος Γεωργάτος. Στις συζητήσεις συμμετείχαν επίσης δημοσιογράφοι του τοπικού Τύπου και των MMΕ καθώς και στελέχη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Χαιρετισμό απεύθυναν ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο Δήμαρχος Πύργου Γεράσιμος Παρακευόπουλος, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση καθ'όλη τη διάρκεια της ημερίδας. Επίσης, απέστειλε χαιρετισμό η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρόδη KΡΑΤΣΑ-TΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Έντονο ενδιαφέρον έδειξαν οι συμμετέχοντες και το κοινό στο θέμα της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και ιδιαίτερα στη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών. Πολλοί εξέφρασαν προβληματισμό για τις επιπτώσεις στην οικονομία της περιφέρειας και πρότειναν να κηρυχθεί ο Νομός Ηλείας ως περιοχή ειδικών ρυθμίσεων και παρεμβάσεων ώστε να αποκατασταθεί η πληγείσα οικονομία του Νομού και να ανακουφιστούν οι πυρόπληκτοι πολίτες. Εξάλλου ο συνάδελφος Γιάννης Bλαντής ανέπτυξε τη διάρθρωση και τον τρόπο λειτουργίας της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας και ιδιαίτερα της υπηρεσίας οπτικοακουστικών μέσων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Από την άλλη πλευρά ο Υπεύθυνος Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Carlos Martin Ruiz de Gordejuela, ανέπτυξε τη διάρθρωση και τη λειτουργία των αντίστοιχων υπηρεσιών της Επιτροπής και τη σχέση τους με τα MMΕ και τον Τύπο.

Τις εργασίες της ημερίδας συντόνισαν ο εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κ. Αθανάσιος Παπανδρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: