Η ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΣΣΙΩΤΟΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ "ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

09/01/2009: Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, ορίστηκε από την πολιτική της ομάδα (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), μέλος της Επιτροπής Συνδιαλλαγής για την τροποποίηση της Οδηγίας 2003/88/ΕΚ σχετικά με ορισμένα στοιχεία της οργάνωσης του χρόνου εργασίας.

Η Επιτροπή Συνδιαλλαγής θα συνεδριάσει ώστε να εξευρεθεί συμβιβαστική λύση για το ιδιαιτέρως σημαντικό θέμα της οργάνωσης του χρόνου εργασίας καθώς η θέση του ΕΚ, όπως διατυπώθηκε κατά την ψήφιση της σχετικής Έκθεσης στην Ολομέλεια του Δεκεμβρίου, στο Στρασβούργο, δεν συνάδει με την Κοινή Θέση που πρότεινε το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως όσον αφορά το δικαίωμα στη ρήτρα αυτοεξαίρεσης και τον ορισμό του χρόνου ετοιμότητας.

Η Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΕΚ, διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου κατά την προετοιμασία της σχετικής Έκθεσης, καθώς ο χρόνος εργασίας είναι ένα θέμα που αφορά άμεσα τους εργαζομένους της ΕΕ. Εκτός από την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς των, η ευρωπαϊκή ρύθμιση εγγυάται τον υγιή ανταγωνισμό και θέτει βάσεις για ανάπτυξη και παραγωγή ποιότητας και καινοτομίας.

Επιτροπή Συνδιαλλαγής:

Η Επιτροπή Συνδιαλλαγής αποτελείται από μέλη του Συμβουλίου και εκπροσώπους του Ευρ. Κοινοβουλίου και συστήνεται σε περίπτωση αδυναμίας εξεύρεσης συμφωνίας μεταξύ των δύο θεσμικών οργάνων μετά τη δεύτερη ανάγνωση μιας πρότασης. Στόχος της είναι η σύνταξη ενός αποδεκτού και από τα δύο μέρη κειμένου.

Η Ευρ. Επιτροπή συμμετέχει επίσης στις εργασίες της Επιτροπής Συνδιαλλαγής με σκοπό την προώθηση της προσέγγισης των θέσεων του ΕΚ και του Συμβουλίου.

Το κοινό σχέδιο πρέπει στη συνέχεια να εγκριθεί εντός έξι εβδομάδων από το Συμβούλιο και το Ευρ. Κοινοβούλιο. (Επιτροπή Συνδιαλλαγής).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο της κας Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, τηλ. 003222847447,
E-mail: marie.panayotopoulos-cassiotou@europarl.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: