ΧΙΟΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

13/01/2009: «Βία στην παιδική ηλικία: Πρόληψη – Αντιμετώπιση (ACT / MMME – Βίας)», είναι το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιανουαρίου και ώρα 09.00 το πρωί στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου.

Το πρώτο μέρος της ημερίδας θα ξεκινήσει με την ομιλία της ευρωβουλευτή, Μαρίας Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, που αφορά τις «Ευρωπαϊκές πολιτικές για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και την καταπολέμηση της βίας». Θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις των δασκάλων, Μάρκου Σκούφαλου και Γιώργη Αμπαζή, της ιατρού-μικροβιολόγου, Σταυρούλα Πολιτάκη, ενώ θα κλείσει με την εισήγηση του δημοσιογράφου, Θοδωρή Πυλιώτη, με θέμα: «Καθημερινότητα, τηλεοπτική βία και Άτομα με Αναπηρία».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το δεύτερο μέρος της ημερίδας, που θα ξεκινήσει στις 12.30, με την ομιλία του Σχολικού Συμβούλου Α’ βάθμιας εκπαίδευσης, Μιχάλης Τσάκαλος, με θέμα «Ο σχολικός εκφοβισμός (bullying) ως αποτύπωση της κοινωνικής διάκρισης και της διαφοράς». Στη συνέχεια ομιλία θα πραγματοποιήσει, μεταξύ άλλων, ο Ψυχολόγος αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, Ηλίας Μάρκος, με θέμα «Η βία του απροσπέλαστου: Μια σύγχρονη ψυχολογική προσέγγιση που αφορά τα εμποδιζόμενα παιδιά απέναντι στο περιβάλλον».

Η ημερίδα διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, ενώ συνδιοργανωτές είναι επίσης ο Νομαρχιακός Οργανισμός Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία Χίου και το Κέντρο Κοινωνικής Εκπαίδευσης και Υποστήριξης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: