ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΙΑ

ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣH
30/04/2007: Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου παρουσίασε τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προώθηση της ποιότητας στον εργασιακό χώρο σε διήμερο συνέδριο που οργανώθηκε στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Υπουργείο Ανάπτυξης με κεντρικό τίτλο: "Η πρόκληση της Ποιότητας στις προκλήσεις της Κοινωνίας". Στο συνέδριο συμμετείχαν πολυάριθμοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, ΜΚΟ και στελέχη επιχειρήσεων. Με αυτό κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις με θέμα την προβολή της φιλοσοφίας της Ποιότητας, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, την Επιχειρηματική Αριστεία και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Η κ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου ανέφερε ότι το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ευαισθητοποίησε τις διεθνείς επιχειρήσεις σχετικά με το θετικό ρόλο που διαδραματίζουν τα πρότυπα εργασίας στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Ο επιχειρηματικός κόσμος αντιλαμβάνεται ότι η χρηματοοικονομική κατάσταση δεν είναι ο μόνος σημαντικός δείκτης επιτυχίας των επιχειρήσεων, αλλά υπάρχουν και άλλοι κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες που επηρεάζουν εξίσου τη μέτρηση των επιχειρησιακών επιδόσεων. Τόνισε ότι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δεν συνδέεται μόνο με τη δημιουργία και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά αφορά και στην ποιότητα της απασχόλησης, την παροχή δίκαιων μισθών, την τήρηση των κανόνων για την υγεία και την ασφάλεια, τη συνεκτίμηση των αναγκών των ατόμων με αναπηρία, του συνδυασμού οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και την προώθηση της δια βίου μάθησης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με Ανακοίνωση της Ε. Επιτροπής και με έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για προώθηση της ατζέντας για την αξιοπρεπή εργασία στον κόσμο, συνιστά στα κράτη μέλη να διαδώσουν ορθές πρακτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις εταιρίες, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, οπουδήποτε και αν ασκούν τη δραστηριότητά τους. Στόχος είναι η δημιουργία ασφαλούς, ευέλικτου και ποιοτικού εργασιακού περιβάλλοντος. Μια κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά συνεπάγεται την εφαρμογή των Διεθνών Κοινωνικών Κανόνων και την επιδίωξη δημιουργίας πνεύματος εταιρικής σχέσης με όλους τους ενδιαφερομένους (εργαζομένους, επενδυτές, καταναλωτές, τοπικές κοινότητες). Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη προσδοκάται ότι θα αναπτύξει πρωτοβουλίες που θα παρακινούν τα συμβαλλόμενα μέρη να προωθήσουν την αναγνώριση της αξιοπρεπούς εργασίας ως σημαντικού στοιχείου της ΕΚΕ", κατέληξε η κ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: