ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ: ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ


20/06/2008: Την έκθεσή της με θέμα: <<καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού>> θα παρουσιάσει η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγιωτοπούλου- Κασσιώτου την Παρασκευή 20 Ιουνίου στις 11.30 στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8 στην Αθήνα).

H νομοθετικού περιεχομένου έκθεση της κυρίας Παναγιωτοπούλου ψηφίστηκε από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 17 Ιουνίου με ευρεία πλειοψηφία και αποφασίστηκε να κηρυχθεί το έτος 2010 ως Ευρωπαϊκό Έτος καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Με την έκθεσή της η κα. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου συμπληρώνει τη σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προτείνει δράσεις και πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο που θα λαμβάνουν υπόψη τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, φαινόμενα που εκτός από την οικονομική διάσταση περιλαμβάνουν ελλείψεις στην υγειονομική και κοινωνική προστασία και στέγαση, στην εκπαίδευση και κατάρτιση, στην απασχόληση και στην δια βίου μάθηση, καθώς και στην ενεργό και ισότιμη συμμετοχή στην πολιτική και πολιτισμική ζωή. Επίσης, καλεί τα κράτη-μέλη της ΕΕ να υποστηρίξουν μειονεκτούσες περιφέρειες, περιοχές με μόνιμα διαρθρωτικά μειονεκτήματα, εξόχως απόκεντρες περιφέρειες, ορισμένα νησιά και νησιωτικά κράτη μέλη, καθώς και περιοχές που έχουν πληγεί πρόσφατα από αποβιομηχάνιση ή βιομηχανική μετατροπή.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην Έκθεση στον προγραμματισμό δράσεων για τη διασφάλιση της ευημερίας των παιδιών καθώς η φτώχεια πλήττει 78 εκατομμύρια Ευρωπαίων και το 19% του παιδικού πληθυσμού της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: