Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ.

15/10/2008: Στο 7ο συνέδριο για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, που οργανώθηκε από τη γαλλική προεδρία στη Μασσαλία, συμμετείχε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ευρωβουλευτής, εισηγήτρια της Έκθεσης για την ανακήρυξη του 2010 ως Ευρωπαϊκού Έτους καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, εκπροσώπησε το ΕΚ στο πάνελ των ευρωπαϊκών οργάνων στη συνάντηση, η οποία προηγήθηκε της συνάντησης των Ρ27 (poverty) - κατ' αναλογία του G27 - Υπουργών αρμόδιων για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Εκπρόσωποι της γαλλικής προεδρίας, όπως ο Ύπατος Επίτροπος για την ενεργή αλληλεγγύη εναντίον της φτώχειας, κ. M.Hirsch, αντιπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ευρωβουλευτές και κοινωνικοί εταίροι συμμετείχαν στη συνεδρίαση και αντήλλαξαν απόψεις για το θέμα.

Η Μ.Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Έτος 2010 αποτελεί τόσο πρωτοπορία για την ενισχυμένη κοινωνική αλληλεγγύη, όσο και ευρωπαϊκή δέσμευση για την εξάλειψη φαινομένων που εμποδίζουν την υλοποίηση των στόχων της Στρατηγικής της Λισαβόνας. Οι δράσεις στα πλαίσια του Έτους-σταθμού θα αναδείξουν πανευρωπαϊκά τα αποτελέσματα από την καθιέρωση της Ανοιχτής Μεθόδου Συντονισμού για την κοινωνική προστασία και την κοινωνική ένταξη.

Η ανακήρυξη του Ευρωπαϊκού Έτους, όπως αποφασίσθηκε και από το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης, στοχεύει στην πρόταση συγκεκριμένων δράσεων, χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ και τα κράτη μέλη. Ο προϋπολογισμός που θα διατεθεί αγγίζει τα 17 εκατ. ευρώ ενώ, προτεραιότητα θα δοθεί στις δράσεις για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την εξάλειψη των διακρίσεων και της φτώχειας καθώς επίσης και δράσεις οι οποίες θα απευθύνονται σε παιδιά και οικογένειες που κινδυνεύουν να βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας (78 εκ. ενήλικες και 19 εκ. παιδιά στην ΕΕ).

"Η πρόσφατη οικονομική κρίση έδωσε την ευκαιρία στην Ευρώπη να αποδείξει το ενδιαφέρον της για την αλληλεγγύη, την υπευθυνότητα, τη διαφάνεια και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες απασχόλησης και να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ανεργία", υπογράμμισε η ευρωβουλευτής.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το γραφείο της κας Μ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, τηλ. 003222847447

Δεν υπάρχουν σχόλια: