ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ

06/10/2008: Δήλωση της ευρωβουλευτού της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αξιοπρεπούς Εργασίας (7 Οκτωβρίου), η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, εισηγήτρια της έκθεσης του ΕΚ για το θέμα, τόνισε τη σημασία της συμβολής της ΕΕ στην προώθηση των αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και διαβίωσης για όλους.

Η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, η εγγύηση και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας, η ουσιαστική κοινωνική προστασία, η προώθηση του κοινωνικού διαλόγου, καθώς επίσης και η επίλυση των εργατικών διαφορών μέσω της ενημέρωσης και της διαβούλευσης αποτελούν προτεραιότητες των ευρωπαϊκών πολιτικών απασχόλησης.

Οι προσπάθειες ενδυνάμωσης της Ατζέντας Αξιοπρεπούς Εργασίας, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο (Ηνωμένα Έθνη, Διεθνής Οργάνωση Εργασίας) όσο και σε ευρωπαϊκό (Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την συμβολή της ΕΕ στην προώθηση της αξιοπρεπούς εργασίας στην ανανεωμένη Ευρωπαϊκή Κοινωνική Ατζέντα -Ιούλιος 2008) συμβάλλουν στη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, στην αντιμετώπιση κάθε είδους διάκρισης και στη δημιουργία κινήτρων για την προσέλκυση υψηλά ειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

"Θέματα, όπως ο χρόνος εργασίας, το καθεστώς των προσωρινά απασχολουμένων, ο συντονισμός των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και οι συντάξεις αποτελούν τομείς που πρέπει να επιλυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να προστατεύονται οι εργαζόμενοι και να συμμετέχουν ενεργά σε μια αγορά εργασίας, όπου θα μπορούν να βελτιώσουν και να αξιοποιούν προς το συμφέρον τους τα προσόντα τους, προσαρμοζόμενοι στις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις σημαντικές αυτές αποφάσεις", υπογράμμισε η Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου.

►● ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΕ

Η ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΣΣΙΩΤΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ 1Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ» ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.

H ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Η ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Η «ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ» ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: