ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ, ΟΝΝΕΔ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

14/11/2008: Μετά από πρόσκληση της Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, μέλη της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ Χίου, δημοσιογράφοι και άλλοι παράγοντες πραγματοποίησαν τριήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες, έδρα των ευρωπαϊκών οργάνων και ενημερώθηκαν για το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου.

Αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες των οργάνων για θέματα μεταναστευτικής και περιφερειακής πολιτικής και τον αντίκτυπό τους για την Ελλάδα και τη Χίο.

Η επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την 11η Νοεμβρίου, είχε πανηγυρικό και ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, κος Ι. Βαρβιτσιώτης και ειδικοί συνεργάτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μαζί με την Μ.Παναγιωτοπούλου, ενημέρωσαν τους χιώτες προσκεκλημένους για τις κοινές πολιτικές προτεραιότητες καθώς και για τις μεθόδους και τα μέσα ενημέρωσης, που είναι στη διάθεση των μελών του ΕΛΚ και όλων των ευρωπαίων πολιτών.

Η επίσκεψη περιελάμβανε ξενάγηση σε αξιοθέατα του Βελγίου και συνάντηση με τον χιώτη Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Ολλανδίας και Λουξεμβούργου, Σεβασμιότατο κ. Παντελεήμoνα. Ο Μητροπολίτης εξέθεσε εν συντομία στους συμπατριώτες το έργο του κατά την πεντηκονταετή παρουσία του στην περιοχή.

"Αναμένεται η αξιοποίηση σε τοπικό επίπεδο των γνώσεων και της πληροφόρησης που έλαβαν οι συμπατριώτες προσκεκλημένοι, μέλη της ΝΔ", δήλωσε η Μ.Παναγιωτοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: