ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΕΛΚ)

Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ


04/07/2007: Οι Ευρωβουλευτές - Μέλη της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των δυο Φύλων, Anna Zaborska, Πρόεδρος της Επιτροπής, Astrid Lulling, Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, Edit Bauer, Dushana Zdravkova και Petya Stavreva, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Εθνικού Συμβουλίου Γυναικών, στη Μάλτα, στις 4 Ιουλίου, πρώτη μέρα των εργασιών της Ομάδας του ΕΛΚ. Επεσήμαναν ότι είναι εξαιρετικά αναγκαίο το Εθνικό Συμβούλιο, που λειτουργεί εδώ και καιρό και είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό, να εκπροσωπείται επίσης στο Ευρωπαϊκό Λόμπι Γυναικών (European Women´s Lobby).

Οι Ευρωβουλευτές χαιρέτισαν τις μεταρρυθμίσεις της χώρας για τη μερική απασχόληση, καθώς εναρμονίστηκε η εθνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή και δόθηκαν νέες δυνατότητες στις γυναίκες για συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας. Τόνισαν ότι πολλές από τις νομικές αλλαγές έλαβαν χώρα μετά την πρόσφατη επίσκεψη Αντιπροσωπείας ευρωβουλευτών της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των δυο φύλων.

"Αν και η χώρα έχει ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο, θα ήταν ευκταίο να ενθαρρυνθεί η μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην τοπική κοινωνία", ανέφεραν οι ευρωβουλευτές.

"Η επίτευξη των στόχων της Λισαβόνας απαιτεί εντονότερη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Μόνο 6 από τους 65 βουλευτές του Εθνικού Κοινοβουλίου είναι γυναίκες, γεγονός που επιτάσσει περισσότερες ενέργειες στον τομέα της ορθής εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών. Είναι αναγκαίο να παρθούν αυξημένα νομικά μέτρα, ώστε οι γυναίκες να μπορούν να συνδυάζουν αρμονικά την επαγγελματική με την οικογενειακή τους ζωή" δήλωσε η κ. Παναγιωτοπούλου.

05/07/2007: Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου συμμετέχει στο συνέδριο εργασιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στη Μάλτα (4-6 Ιουλίου). Το συνέδριο ξεκίνησε τις εργασίες του με την εναρκτήρια ομιλία του προέδρου του ΕΛΚ κ. Joseph Daul και τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού της Μάλτας κ. Laurence Gonzi και του Μαλτέζου ευρωβουλευτή του ΕΚ κ. Simon Busuttil.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου περιλαμβάνουν:

• Διάλογο για τη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή,

• Ανάπτυξη συνεργασιών με χώρες-εταίρους,

• Εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ,

• Θαλάσσια πολιτική και ενεργειακή διάσταση με συγκεκριμένες αναφορές στην Πράσινη Βίβλο και την πολιτική της Μάλτας στον τομέα των μεταφορών,

• Μέτρα διαχείρισης παράνομης και οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Από τη Μάλτα, η Μ. Παναγιωτοπούλου δήλωσε: "Το Συνέδριο του ΕΛΚ σε ένα από τα ένα κράτη μέλη της ΕΕ που εκτός από τη νησιωτική ιδιαιτερότητα αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, αλλά και προκλήσεις σε κρίσιμα θέματα όπως η θαλάσσια πολιτική και η μετανάστευση, μας δίνει την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να διαμορφώσουμε κατευθυντήριες γραμμές για βιώσιμες ευρωπαϊκές δράσεις των οποίων τα αποτελέσματα επιδιώκουν να είναι θετικά για όλους τους λαούς της Μεσογείου. Ιδιαίτερα στον τομέα της απασχόλησης σε όλα τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα, η συμφωνία των λαών αυτών σε μια ελάχιστη εναρμόνιση των κοινωνικών προτύπων θα οδηγήσει σε έναν δικαιότερο ανταγωνισμό και ταυτόχρονα θα συνεισφέρει στην καλύτερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: