Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΣΣΙΩΤΟΥ ΣΤΟ 4ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

11/05/2007: Με συμμετοχή πάνω από 3000 συνέδρων άρχισε σήμερα στην πολωνική πρωτεύουσα το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Οικογένεια .Το συνέδριο που θα διαρκέσει έως τις 13 Μαϊου οργανώνεται με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Οικογένεια και της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπ. Κοινοβουλίου «Οικογένεια και Προστασία του Παιδιού. της οποίας προεδρεύει η ελληνίδα ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου.

Το Συνέδριο, το οποίο ήδη προετοιμάστηκε και προαναγγέλθηκε σε ημερίδα του Ε.Κ. στις Βρυξέλλες στις 28 Μαρτίου και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Πολωνικής Γερουσίας, συμμετέχουν εκτός της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού και πολλά σημαίνοντα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλη της Πολωνικής Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Οικογενειών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και πολλοί άλλοι φορείς.

Στο Συνέδριο θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αναφέρονται στην Οικογένεια. Αναμένεται να τονιστεί η σημασία της αναγνώρισης και προβολής του θεσμού ως θεμελιώδους για τη δομή της κοινωνίας μέσω των ηθικών, πολιτιστικών και πνευματικών αξιών που προάγει και του ζωτικού της ρόλου για τη διαγενεακή αλληλεγγύη και την οικονομική και κοινωνική συνοχή.

Τέλος θα δοθεί έμφαση στη σημασία των οικογενειακών δομών για την υγιή εξέλιξη των παιδιών και θα τονιστεί ότι η συμπληρωματικότητα των ρόλων ανδρός και γυναικός αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική λύση για την οικογενειακή ζωή.

Η Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, με συναδέλφους της του Ε.Κ. θα λάβει μέρος, σε πάνελ ομιλητών και θα αναφερθεί στις προοπτικές στήριξης της «Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Οικογένεια» που προτάθηκε από τη Γερμανική Προεδρία, συμπεριλαμβάνεται στα Συμπεράσματα του Εαρινού Συμβουλίου και πρόκειται να συνεχιστεί από την Πορτογαλική και τη Σλοβενική Προεδρία.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Οικογενειών περιλαμβάνονται στις ιστοσελίδες www.worldcongress.org και www.worldcongress.pl. (σε 6 γλώσσες).

Δεν υπάρχουν σχόλια: