ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΣΣΙΩΤΟΥ

11/05/2007: Σεμινάριο με θέματα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τη Διαπαιδαγώγηση των Παιδιών και την Οικονομική Κατάσταση των Οικογενειών με Παιδιά, διοργανώνει στις 15 Μαΐου στις Βρυξέλλες η ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, Πρόεδρος της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου για την Οικογένεια και το Παιδί, εν όψει του εορτασμού για την "Διεθνή Ημέρα της Οικογένειας".

Κύριοι ομιλητές του σεμιναρίου θα είναι ο Αμερικανός Ted Baehr, διευθυντής του περιοδικού "Movie Guide" ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα "Ο εθισμός των παιδιών στα ΜΜΕ και τρόποι διαπαιδαγώγησης για την σωστή χρήση". Ο Αμερικανός ειδικός εμπειρογνώμονας θα παρουσιάσει πέντε πυλώνες που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά γονείς και κυβερνήσεις στη σωστή αξιοποίηση των ΜΜΕ από τα παιδιά.

Το θέμα της οικονομικής κατάστασης των οικογενειών με παιδιά θα αναλύσει διεξοδικά ο Laslo Marki, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πολύτεκνων Οικογενειών, ο οποίος θα παρουσιάσει και την πρόταση που στηρίζουν πολλές οικογενειακές οργανώσεις για μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ για τα παιδικά προϊόντα.

Μια πρώτη ενημέρωση για τα θέματα του σεμιναρίου θα λάβει χώρα στη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα από τις 14.30 - 15.30 στην αίθουσα Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: