ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ: H Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΣΣΙΩΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Ε.Κ. ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

15/04/2008: Ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Ευρ. Συμβουλίου από τη Γαλλία, τον Ιούλιο, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, συμμετείχε ως εκπρόσωπος του ΕΛΚ, σε αποστολή της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Θεμάτων της Ευρωβουλής, στο Παρίσι.

Οι ευρωβουλευτές συναντήθηκαν με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Laurent Wauquiez, τον Υπουργό Παιδείας, κ Xavier Darcos, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικών Σχέσεων και Αλληλεγγύης, κ. Χavier Bertrand, καθώς και με αντιπροσώπους από την Επιτροπή Κοινωνικού Διαλόγου για ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η Γαλλική προεδρία στους τομείς της απασχόλησης και της κοινωνικής προστασίας. Οι ευρωβουλευτές ενημερώθηκαν για τις προτάσεις της προσεχούς προεδρίας για τις συνθήκες εργασίας (Οδηγία για τον Χρόνο Εργασίας, Οδηγία για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, ευελιξασφάλεια), την προώθηση της δια βίου μάθησης, την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων μέσω της δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων, την κοινωνική ασφάλιση και τα συνταξιοδοτικά συστήματα καθώς και την αναδιατύπωση των οδηγιών για την άδεια μητρότητας και τη γονική άδεια.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας συζήτησαν τα μέτρα που θα προτείνει η Γαλλία στο πλαίσιο της ανάδειξης του 2010 ως Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, για το οποίο η Μ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου έχει οριστεί εισηγήτρια εκ μέρους του ΕΚ.

Η ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε τη σημασία της αποστολής, η οποία έδωσε τη δυνατότητα ουσιαστικής ανταλλαγής απόψεων για σημαντικά θέματα απασχόλησης και διευκόλυνσης εξεύρεσης λύσεων προς όφελος των ευρωπαίων εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: