H ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΕ

22/04/2008: Σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, υπογράμμισε τη σημασία μιας ολοκληρωμένης και συνεκτικής προσέγγισης των πολιτικών για τους νέους. Η ελληνίδα ευρωβουλευτής κάλεσε τους συναδέλφους της να υπογράψουν τη Γραπτή Δήλωση (33/2208) για την ενσωμάτωση της διάστασης των νέων στις ευρωπαϊκές πολιτικές, κυρίως μέσω της σωστής εφαρμογής της Στρατηγικής της Λισαβόνας, σε θέματα που τους επηρεάζουν άμεσα, όπως η εκπαίδευση, η είσοδος στην αγορά εργασίας και η κοινωνική αποδοχή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη προτείνει με Ανακοίνωσή της την ένταξη των θεμάτων που αφορούν τους νέους στις προτεραιότητες των ευρωπαϊκών πολιτικών. Για τον λόγο αυτό, με τη Δήλωσή τους, οι ευρωβουλευτές ζητούν να μετράται ο αντίκτυπος για τη νεολαία όλων των νομοθετικών προτάσεων και τα κράτη μέλη να εστιάζουν στη νεολαία τις εθνικές μεταρρυθμιστικές τους προτάσεις. Ένας διαρθρωμένος διάλογος με τους νέους θα βοηθήσει στον προγραμματισμό αποτελεσματικών μέτρων στην εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, στην απασχόληση και την κοινωνική ένταξη, στην υγεία και την πρόληψη, αλλά και στη διευκόλυνση της αυτονομίας και της κινητικότητας των νέων.

"Με τον τρόπο αυτό θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον αυτής της πληθυσμιακής ομάδας που συρρικνώνεται λόγω του δημογραφικού προβλήματος.", τόνισε η ευρωβουλευτής.

Γραπτή δήλωση

Σημειώνεται ότι τη Γραπτή Δήλωση συνέταξαν βουλευτές από τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα του Ε.Κ. όπως οι: Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΣΣΙΩΤΟΥ, M.- H. DESCAPMS από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP), R. N. MĂNESCU (ALDE/RO), C. PRETS (PES/AT), B. STAES (Greens/EFA/BE).

Δεν υπάρχουν σχόλια: