OΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ NΔ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

16/04/2008: Εν όψει της προγραμματισμένης για αύριο (17-04-2008) εκδήλωσης του κόμματος των Πρασίνων και της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας με θέμα τις «αγνοημένες μειονότητες στην Ελλάδα» (Ignored Minorities in Greece), η Κοινοβουλευτική Ομάδα της NΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέστειλε στους διοργανωτές την παρακάτω επιστολή προς αποκατάσταση τόσο της αλήθειας, όσο και της ισχύουσας νομικής πραγματικότητας.

«Ενημερωθήκαμε για την εκδήλωση με τίτλο «Αγνοημένες Μειονότητες στην Ελλάδα» που οργανώνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Ομάδας των Πρασίνων / Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας. Δυστυχώς, αν και η εκδήλωση αφορά μόνον την Ελλάδα, αποκλείσθηκε η συμμετοχή Ελλήνων αντιπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών στο πάνελ των ομιλητών, με πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις για τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επίσης είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι η πολιτική ομάδα που διοργανώνει την εκδήλωση υποστηρίζει ότι προωθεί τον πλουραλισμό, τη δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης.

Δεδομένου ότι δεν δίδεται από τους διοργανωτές η δυνατότητα αντικειμενικής παρουσίασης όλων των απόψεων η K. O. της NΔ θα ήθελε να επισημάνει τα εξής σημεία:

΄Oλοι οι Έλληνες πολίτες ανεξάρτητα από την εθνική προέλευση ή τη θρησκεία τους απολαμβάνουν την πλήρη ισονομία, έχουν τα ίδια πολιτικά δικαιώματα, όπως επίσης και τα ίδια μέτρα προστασίας των ανθρωπίνων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που προβλέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες.

Tο Ελληνικό Σύνταγμα αποτελεί την εγγύηση αυτού του θεμελιώδους πλαισίου, μέσα στο οποίο η Ελλάδα έχει αναπτύξει πολιτικές προστασίας και προώθησης της πολιτιστικής και γλωσσικής ποικιλομορφίας της μουσουλμανικής μειονότητας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πλήρη ενσωμάτωση και συμμετοχή της σε όλες τις δραστηριότητες της ελληνικής κοινωνίας.

Λαμβάνοντας υπόψη την εθνική σύσταση της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης (Τούρκοι, Πομάκοι και Ρομ) το ελληνικό κράτος διασφαλίζει ότι οι μουσουλμάνοι πολίτες του αποκομίζουν όλα τα οφέλη της ένταξης στην ΕΕ, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες, διατηρώντας ταυτόχρονα τα θρησκευτικά, πολιτιστικά και γλωσσικά χαρακτηριστικά τους.

Αυτή η ενεργός πολιτική, εκ μέρους του ελληνικού κράτους εφαρμόζεται με συγκεκριμένα μέτρα και αποφέρει απτά αποτελέσματα προς όφελος όλων των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας και κυρίως των πλέων ευαίσθητων ομάδων της, όπως είναι οι γυναίκες και τα παιδιά.

H μόνη μειονότητα που αναγνωρίζεται από τις διεθνείς Συνθήκες στην Ελλάδα, είναι η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Ένας μικρός αριθμός ατόμων που ζει στη Φλώρινα μιλά εκτός από την ελληνική γλώσσα μια σλαβική διάλεκτο, η χρήση της οποίας περιορίζεται στην οικογένεια ή στο συγγενικό κύκλο. Αυτή η διάλεκτος είναι συγγενική με τη γλώσσα που ομιλούν οι Σλαβομακεδόνες στη γειτονική ΠΓΔM. Oι διασυνοριακές επαφές (τουρισμός, εμπόριο, κλπ), διατηρούν ζωντανή αυτή τη διάλεκτο όπως και την ελληνική γλώσσα που ομιλείται στη νότιο ΠΓΔM. ΄Oλοι όσοι ομιλούν αυτή τη διάλεκτο είναι δίγλωσσοι (ελληνική γλώσσα / σλαβική διάλεκτο) Έλληνες πολίτες.

Tο «Ουράνιο Τόξο» ένα κόμμα που ιδρύθηκε το 1994, υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί μια "μακεδονική" μειονότητα στην Ελλάδα, η οποία όμως είναι ανύπαρκτη. Στις εκλογές του 1996 το κόμμα έλαβε 3.476 ψήφους (ποσοστό 0,05%). Στις εκλογές του 2000 το κόμμα προσχώρησε σε ένα συνασπισμό άλλων μικρών κομμάτων με την επωνυμία OAKKΕ (Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του Κομμουνιστικού Kόμματος Ελλάδος) και έλαβε συνολικά 1139 ψήφους (ποσοστό 0,017%). Στη διάρκεια των τελευταίων ετών η επιρροή του έχει μειωθεί σημαντικά. Tο «Ουράνιο Τόξο» αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2004 και 2007.

Οι ευρωβουλευτές της NΔ αποδοκιμάζουμε την εκδήλωση που στόχο έχει τη δημιουργία ψευδών και παραπλανητικών εντυπώσεων στους συναδέλφους ευρωβουλευτές. H Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου που διασφαλίζει ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες της, ανεξάρτητα από την καταγωγή, την κοινωνική τάξη και προέλευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: