ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΗΣ ΠΓΔM ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ NΔ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

23/04/2008: Την πλήρη ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σχετικά με την έκθεση προόδου του 2007 για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, εκφράζει η ομάδα των ευρωβουλευτών της NΔ.

"Το τελικό αποτέλεσμα λαμβάνει υπόψη τις ελληνικές θέσεις", αναφέρουν οι ευρωβουλευτές. "Πείσαμε τη μεγαλύτερη Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Kόμμα να δεχθεί - καταθέτοντας σχετικές τροπολογίες- ότι η επίτευξη συμφωνίας για το όνομα αποτελεί προϋπόθεση για ένταξη της ΠΓΔM στην ΕΕ. Το ίδιο έπραξαν και οι υπόλοιποι Έλληνες ευρωβουλευτές στις δικές τους πολιτικές ομάδες. Kαι αυτό, διότι στο αρχικό κείμενο της έκθεσης, ο εισηγητής κ. Mέιγερ είχε δεχθεί, ότι η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων δεν προϋποθέτει τη συμφωνία για το όνομα.

Θετικό είναι επίσης το γεγονός, ότι σε άλλο σημείο της έκθεσης, η απόφαση για ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔM, συναρτάται με αξιολόγηση στο Συμβούλιο για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε όλους τους τομείς συμπεριλαμβανομένου δηλ. και του ζητήματος της ονομασίας, σε αντίθεση με αρχικές διατυπώσεις που ζητούσαν χωρίς κανέναν άλλο όρο, την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων εντός του 2008".

H επιτυχία αυτή υπογραμμίζουν οι ευρωβουλευτές της NΔ, αποτελεί προϊόν συνδυασμένων ενεργειών ευρωβουλευτών των τεσσάρων κομμάτων, (NΔ, ΠAΣOK, KKΕ, ΣΥN). H συνεργασία αυτή συνετέλεσε στην μεταστροφή του κλίματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: