9 ΜΑΪΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

"Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές.


Χτίζουμε την Ευρώπη του αύριο"


08/05/2009: Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου), η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, δήλωσε:

"Γιορτάζουμε κάθε χρόνο από το 1985 την 9η Μαΐου ως ημέρα της Ευρώπης, με την ελπίδα ότι σύντομα θα μεταβληθεί σε γιορτή των Ευρωπαίων που θα βιώνουν στην καθημερινή τους ζωή τα οφέλη, όχι μόνο μιας ενοποιημένης ελεύθερης αγοράς, αλλά και των δυνατοτήτων δράσης μέσα σε μια ελεύθερη κοινωνία. 27 ανεξάρτητα κράτη που διατηρούν την ταυτότητά τους ενώνονται με κοινές αρχές και αξίες που σέβονται τον Άνθρωπο.

Κύρια επιδίωξη της ΕΕ αποτελεί η πρόοδος και η ανάπτυξη ώστε να μπορούν οι πολίτες της να ικανοποιούν τις ανάγκες του, να αξιοποιούν και να συνδυάζουν τις πολύμορφες ικανότητές τους και να απολαμβάνουν συνθήκες δίκαιης μεταχείρισης και ασφαλούς διαβίωσης από το ξεκίνημα της ζωής έως το τέλος της.

Ας συμμετέχουμε όλοι στις εκλογές του Ιουνίου 2009 ως ένδειξη αναγνώρισης των πολύχρονων και κοπιαστικών αγώνων που έδωσαν εξουσία στον ευρωπαίο πολίτη. Με τον τρόπο αυτό, συνδιαμορφώνουμε την καθημερινότητά μας και καθιστούμε τον εαυτό μας ενεργό μέλος του ευρωπαϊκού δημόσιου χώρου. Η μη προσέλευση στις κάλπες μας στερεί το δικαίωμα της, εκ των υστέρων, άσκησης κριτικής. Το Σάββατο 6 Ιουνίου, για τους απόδημους στις 26 χώρες της ΕΕ και την Κυριακή 7 Ιουνίου 2009 στην Ελλάδα, θα αφιερώσουμε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας για να εκλέξουμε άμεσα τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: