ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

08/05/2009: Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (10/5/2009), η ευρωβoυλευτής της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, δήλωσε:

"Η προσφορά της μητέρας για τους δικούς της και την κοινωνία είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές απαντήσεις στα προβλήματα που καθημερινά θέτει η γενικευμένη κρίση της οικονομίας και των αξιών.

Καθώς ο ρόλος της μητέρας στη σύγχρονη κοινωνία είναι ιδιαίτερα σύνθετος και απαιτητικός, πολιτεία και κοινωνία της χρωστούν κάθε είδους διευκόλυνση για να ανταπεξέλθει στα πολλαπλά της καθήκοντα, δίνοντάς της ελεύθερη επιλογή δραστηριοποίησης στο σπίτι, στην εργασία, στην εθελοντική προσφορά.

Οι ευρωπαϊκές πολιτικές αναγνωρίζουν τη σημασία της μητρότητας και υποστηρίζουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη συμβολή της μητέρας στην ευημερία, στην κοινωνική συνοχή και στην αρμονική συνύπαρξη των γενεών. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Διακομματική Ομάδα για "Οικογένεια και Προστασία του Παιδιού" δραστηριοποιήθηκε προβάλλοντας με σταθερότητα αιτήματα των μητέρων. Καλέσαμε τους αρμόδιους να αναγνωρίζουν την οικιακή εργασία και τη φροντίδα που οι μητέρες, κυρίως, προσφέρουν στα αδύναμα μέλη της οικογένειας, εγκαταλείποντας τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και επιδιώξεις. Αναγνωρίσαμε τα δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων και των μητέρων που βοηθούν στις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε έμπρακτα ότι είναι δίπλα στην εργαζόμενη μητέρα, στην πολύτεκνη, σε εκείνη που μόνη ανατρέφει τα παιδιά της, στην επιχειρηματία, στην ερευνήτρια, στη μητέρα των αγροτικών και απομακρυσμένων περιοχών. Η ελληνίδα μητέρα στην ξενιτιά βρίσκει από την ελληνική πολιτεία αλλά και την Ορθόδοξη Εκκλησία, πολύτιμη συμπαράσταση για να μεταδώσει την πίστη, τη γλώσσα και τις παραδόσεις στα παιδιά της. Με την πρωτοβουλία αναγνώρισης της μητρότητας ως κοινωνικής θητείας, με προγράμματα συνδυασμού οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, με μέτρα υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων για την απόκτηση και ανατροφή των παιδιών, με εξασφάλιση των γηρατειών της μητέρας, η Νέα Δημοκρατία κατοχύρωσε την ίση μεταχείριση και αξιολόγηση της πολύμορφης προσφοράς της".

Δεν υπάρχουν σχόλια: