ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ


Απάντηση του
Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, J
. Barrot,
στην ευρωβουλευτή.


14/05/2009:
Προωθώντας αίτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, απηύθηνε ερώτηση προς τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, J. Barrot, σχετικά με την αξιολόγηση και τη μετεξέλιξη του προγράμματος "ΑΙΓΕΑΣ-Ενίσχυση της ικανότητας υποδοχής για τα μεταναστευτικά ρεύματα στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας". Το πρόγραμμα αυτό είχε αποδώσει αξιόλογα αποτελέσματα για την υποστήριξη δομών, την υποδοχή και την παραμονή των μεταναστών.

Σε γραπτή απάντησή του προς την Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, ο J. Barrot αναφέρεται στην επιτυχία του προγράμματος καθώς και στον προγραμματισμό συνάντησης των ενδιαφερόμενων φορέων στις Βρυξέλλες προκειμένου να βρεθούν τρόποι χρηματοδότησης μέσω των διαθέσιμων οικονομικών εργαλείων.

Αναφερόμενος στους νέους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς της ΕΕ για τη διευθέτηση των μεταναστευτικών ροών, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίασε τις δράσεις που έχει προγραμματίσει η Ελλάδα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων για τη βελτίωση της υποδοχής και διαμονής των μεταναστών.

Παράλληλα, πρόκειται να εγκριθεί το πρόγραμμα της χώρας μας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Ταμείου για την εκούσια ή αναγκαστική επιστροφή των υπηκόων τρίτων-χωρών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: