ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ

07/02/2007: Με συμμετοχή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μ. Barroso, τoυ Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. H.G. Poettering, ευρωβουλευτών και εκπροσώπων των εθνικών Κοινοβουλίων, πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, στις 5 και 6 Φεβρουαρίου η τρίτη Κοινή Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Στρατηγική της Λισσαβόνας.

Παρεμβαίνοντας στο πλαίσιο αυτής της Διάσκεψης, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, αναφέρθηκε στην ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης σχετικά με τις προγραμματισμένες οικονομικοκοινωνικές αλλαγές με στόχο την επιτυχία της Στρατηγικής της Λισσαβόνας. "Ιδιαίτερη σημασία έχει η ενημέρωση των ευρωπαίων νέων προκειμένου να μην πέφτουν θύματα λαϊκισμού και να συμμετέχουν στην διαδικασία βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των εκπαιδευτικών συστημάτων" τόνισε με έμφαση η Ελληνίδα ευρωβουλευτής. "Η αποϊδεολογικοποίηση και η αποκομματικοποίηση της παιδείας θα βοηθήσουν στην ανανέωση και την ενίσχυση του εκπαιδευτικού τομέα και θα δώσουν στη νέα γενιά τις δυνατότητες που χρειάζεται για την απόκτηση της πραγματικής γνώσης, ώστε να ασχοληθεί με την έρευνα και να οδηγηθεί σε καινοτόμες ανταγωνιστικές προτάσεις".

Η Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου ζήτησε επίσης την ενίσχυση όσων ενεργούν με υπευθυνότητα για την στήριξη των κοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τονίζοντας ότι βασικός παράγοντας ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής είναι αναμφισβήτητα η οικογένεια .

Τέλος υπενθυμίζοντας την πρόταση της Γερμανικής Προεδρίας για τη δημιουργία μιας "Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τις Οικογένειες" ζήτησε η πρόταση αυτή να συμπεριληφθεί στη διακήρυξη του Βερολίνου την οποία προετοίμασαν από κοινού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: