Εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣH
01/02/2007: "Η επίτευξη των στόχων της Λισσαβόνας απαιτεί αύξηση της ανταγωνιστικότητας, οικονομική ανάπτυξη και επίλυση του προβλήματος της ανεργίας και κυρίως της ανεργίας των νέων. Αυτό μπορεί να συμβεί με την προώθηση των αλλαγών στα εκπαιδευτικά συστήματα και τον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης", δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου σε παρέμβασή της κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρ. Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο αυτό πολλά κράτη ανάμεσά τους και η Ελλάδα προχωρούν στις μεταρρυθμίσεις του εκπαιδευτικού συστήματος. Ωστόσο, οι αλλαγές αυτές προκαλούν είτε μεγάλες αναταραχές, είτε αδιαφορία στους νέους. "Και οι δύο περιπτώσεις είναι ανησυχητικές για την Ευρώπη", υπογράμμισε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Τέλος, η κ. Παναγιωτοπούλου επέκρινε τα θεσμικά όργανα της ΕΕ για το γεγονός ότι έχουν ρίξει το κύριο βάρος της ενημέρωσης στη Συνταγματική Συνθήκη. "Οι κάτοικοι της Ευρώπης και κυρίως οι νέοι θα έπρεπε να πληροφορηθούν αποτελεσματικότερα για τις κοινωνικο-οικονομικές αλλαγές που θα ακολουθήσουν. Την ευθύνη γι' αυτό φέρει τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και το Ευρωκοινοβούλιο", κατέληξε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: