ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΙΕΡΑ: ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

21/02/2007: Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, μέλος της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας των δυο φύλων διοργανώνει δημόσια ακρόαση στις 27 Φεβρουαρίου 2007 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (αίθουσα ASP 3G2) ως εισηγήτρια της έκθεσης πρωτοβουλίας με θέμα: "Θεσμικό πλαίσιο μέτρων για τον συνδυασμό οικογενειακής ζωής και σπουδών για νέα κορίτσια στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

Σπουδές, επαγγελματική κατάρτιση, μεταπτυχιακές σπουδές, αναζήτηση θέσης εργασίας είναι τα απαραίτητα στάδια στη ζωή κάθε νέου και νέας και συμβαδίζουν με τις επιταχυνόμενες εξελίξεις της τεχνολογίας και τις ανάγκες της αγοράς. Η ολοένα αυξανόμενη χρονική παράτασή τους όμως, συντελεί στην επ΄αόριστον αναβολή δημιουργίας οικογένειας.

Η αύξηση επίσης του προσδόκιμου ζωής των μεγάλης ηλικίας ατόμων προβλέπεται να υποχρεώνει όλο και συχνότερα τους νέους και τις νέες που βρίσκονται στα πρώιμα στάδια της επαγγελματικής τους ζωής να επιβαρύνονται και με τη φροντίδα ηλικιωμένων και εξαρτημένων μελών της οικογενείας τους.

Τα αποτελέσματα των δημογραφικών εξελίξεων στην κρίσιμη ηλικία της επαγγελματικής κατάρτισης και ανέλιξης και η αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους θα είναι θέματα που θα αναπτυχθούν από ειδικούς εμπειρογνώμονες, ερευνητές σε θέματα δημογραφικού, συνδυασμού οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και ισότητας των δυο φύλων. Στη δημόσια ακρόαση θα λάβουν επίσης μέρος εκπρόσωποι του Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, της Επιτροπής των Περιφερειών, κοινωνικοί εταίροι και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

"Η υπό σύνταξη έκθεση φιλοδοξεί να βοηθήσει στον προγραμματισμό μέτρων που θα διευκολύνουν τους νέους να συνδυάσουν την οικογενειακή ζωή με τα πρώτα στάδια της καριέρας τους για να έχουν την ικανοποίηση ολοκληρωμένης συμμετοχής τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι", δήλωσε η κ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: