Πρώτη συνάντηση κορυφής της Γερμανικής Προεδρίας στο Βερολίνο με θέμα την ισότητα.

30/01/2007: Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, συμμετέχει, με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του ΕΚ, στην πρώτη συνάντηση κορυφής που οργανώνει η Γερμανική Προεδρία της ΕΕ στο Βερολίνο με την ευκαιρία της έναρξης του Ευρωπαϊκού Έτους Ίσων Ευκαιριών για όλους.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για την Ισότητα, η Προεδρία θα ενθαρρύνει τις προσπάθειες των κρατών μελών για αυξημένη συμμετοχή των ηλικιωμένων εργαζομένων στην αγορά εργασίας και την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της "τρίτης ηλικίας" στην οικονομία και την κοινωνία. Η Γερμανία δεσμεύεται να εφαρμόσει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία και το Πρόγραμμα "Νεολαία σε Δράση" με στόχο τη μείωση της ανεργίας των νέων και την καλύτερη ένταξη των νέων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Το Πρόγραμμα της Γερμανικής Προεδρίας συμπεριλαμβάνει τέλος την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα ανδρών και γυναικών, την ενίσχυση της ισότητας μέσα στην οικογένεια ως προϋπόθεση για την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στην αγορά εργασίας και την ένταξη των γυναικών μεταναστών.

«Αυτό το νέο ευρωπαϊκό έτος έχει σκοπό να προβάλει στην ευρωπαϊκή κοινωνία τα πλεονεκτήματα των ίσων ευκαιριών για όλους, δραστηριοποιώντας τους πολίτες στο δικαίωμά τους για ίση μεταχείριση και ευαισθητοποιώντας τους εναντίον κάθε μορφής διακρίσεων», τόνισαν χαρακτηριστικά οι οργανωτές αυτής της συνάντησης κορυφής, η Γερμανίδα Υπουργός Οικογένειας, Ηλικιωμένων, Γυναικών και Νέων, κ. Ursula von der Leyen και ο Επίτροπος Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας, κ. Vladimir Spidla.

Σχολιάζοντας τη σημασία της ανακήρυξης του 2007 ως Έτους Ισότητας στην ΕΕ, η Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου αναφέρθηκε στις προόδους που συντελέσθηκαν από τη Νέα Διακυβέρνηση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλία τόσο του Υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, όσο και του Υπουργείου Απασχόλησης στον τομέα της ισότητας των ευκαιριών με την ενσωμάτωση στη νομοθεσία σημαντικών μέτρων για την προστασία των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των μειονεκτουσών κοινωνικών ομάδων. «Βέβαια υπάρχουν πολλά ακόμα να βελτιωθούν και σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, όχι μόνο με έργα υποδομής και συμπληρωματικές νομοθετικές ρυθμίσεις και λήψη μέτρων από τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και- το κυριότερο - με τη συνειδητή αντιμετώπιση στην καθημερινή πράξη, με αλληλεγγύη και σεβασμό, της ιδιαιτερότητας του άλλου, του διπλανού μας», καταλήγει η κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: