Ευρωπαϊκή πολιτική για τη γυναίκα και την οικογένεια.

22/03/2006: Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, στις Σέρρες και στη Δράμα.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και μετά από προσκλήσεις του Δήμου Σερρών, της Νομαρχίας Δράμας και των Πολυτεκνικών Οργανώσεων των εν λόγω περιοχών, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Οικογένεια και Προστασία του Παιδιού», Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις στις Σέρρες (10 και 11 Μαρτίου) και στη Δράμα (19 Μαρτίου) και ομίλησε για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής στους τομείς της ισότητας και των δημογραφικών εξελίξεων.

Ομιλώντας με θέμα «Ευρωπαϊκή πολιτική για τη γυναίκα και την οικογένεια» στην αίθουσα ΔΗΠΕΘΕ των Σερρών, η Μ. Παναγιωτοπούλου αναφέρθηκε στις ραγδαίες πολιτικοοικονομικές και κοινωνικές αλλαγές που συντελούνται στον ευρωπαϊκό χώρο και τις επιδράσεις τους στην κοινωνία και τους θεσμούς. Παρουσίασε τη δράση και τα μέτρα που αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να στηρίξει την ισότιμη και χωρίς διακρίσεις συμμετοχή όλου του ανθρώπινου δυναμικού στα αγαθά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αειφόρου ανάπτυξης.

Κατά την παραμονή της στο νομό Σερρών η ευρωβουλευτής της Ν.Δ.,μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τη ΝΟΔΕ και το τμήμα Γυναικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτές του Νομού, το Δήμαρχο Γ. Μωυσιάδη και δημοτικούς συμβούλους και είχε συναντήσεις εθιμοτυπικού χαρακτήρα με τον Νομάρχη Κ. Παπαπαναγιώτου και το Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, ενώ ξεναγήθηκε από την Γερόντισσα, Φεβρωνία μοναχή, στην ιστορική Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών. Τέλος, κατά την επίσκεψή της στην πόλη της Δράμας, η Μ. Παναγιωτοπούλου ομίλησε σε μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως , της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Δράμας «Ο Άγιος Στυλιανός», και απένειμε βραβεία σε τιμώμενες πολύτεκνες μητέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: