Διαλέξεις στo Kαθολικό Πανεπιστήμιο LUMSA και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Ρώμης.

30/03/2006: Διαλέξεις της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, στo Kαθολικό Πανεπιστήμιο LUMSA και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Ρώμης.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Ρώμη (28-31 Μαρτίου), η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Παναγιωτοπούλου- Κασσιώτου, έδωσε δύο διαλέξεις στo Πανεπιστήμιο LUMSA, ένα από τα πιο παλιά Καθολικά Πανεπιστήμια της Ιταλίας, και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Ρώμης, μετά από πρόσκληση των πρυτάνεων των δυο αυτών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ομιλώντας στις 28 Μαρτίου ενώπιον διδασκόντων και φοιτητών του Πανεπιστημίου LUMSA, στα πλαίσια Σεμιναρίου, οργανωμένου από την καθηγήτρια του ρωμαϊκού δικαίου κ. Maria- Pia Vari και αφιερωμένου στη Θέση της γυναίκας και αντιμετώπιση του παιδιού στο Ρωμαϊκό Δίκαιο, η κ. Παναγιωτοπούλου ανέπτυξε το θέμα Γυναίκα και Οικογένεια στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές . Παρόμοιο ήταν και το θέμα της διάλεξης της Ευρωβουλευτού στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Ρώμης (29 Μαρτίου).

Κατά τη διάρκεια και των δύο εκδηλώσεων, τις οποίες εκτός των πολυάριθμων φοιτητών παρακολούθησαν και σημαίνοντα μέλη της ιταλικής ακαδημαϊκής κοινότητας, ακολούθησε ευρεία και ενδιαφέρουσα συζήτηση κατά την οποία η κ. Παναγιωτοπούλου ενημέρωσε τους παρισταμένους για τρέχοντα θέματα που συζητούνται και αποφασίζονται στο Ε.Κ. καθώς και για την εξέλιξη και τα προβλήματα ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: