MEDIA 2007: Καινοτόμες προτάσεις, νέες υπηρεσίες και ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Τομέα.

25/10/2006: Την ιδιαίτερη οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική αξία, καθώς και τη συμβολή του προγράμματος MEDIA 2007 για τον ευρωπαϊκό οπτικοακουστικό τομέα, στην ανάπτυξη της απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και της ανταγωνιστικότητας της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου στην παρέμβασή της κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

"Ως εισηγήτρια της γνωμάτευσης της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων, συγχαίρω ειλικρινά τόσο την Γερμανίδα ευρωβουλευτή κ. Hieronymi, όσο και την Επίτροπο κ. Reding, η οποία πρωτοστάτησε στην επιτυχία όλων των προγραμμάτων MEDIA", ανέφερε η κ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου. Η Επίτροπος κ. Reding, παρουσίασε τις καινοτομίες του νέου Προγράμματος σε σχέση με τα προηγούμενα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς παροχής υπηρεσιών, βίντεο κατά παραγγελία, ψηφιοποίησης και διανομής των παραγωγών.

Με τη συνεργασία της Ευρ. Επιτροπής, του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, το τελικό κείμενο του προγράμματος MEDIA 2007 δίνει ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού οπτικοακουστικού τομέα. Προσφέρει δυνατότητες καταπολέμησης των στερεοτύπων με βάση το φύλο και διαμόρφωσης νοοτροπιών και συμπεριφορών των ευρωπαϊκών κοινωνιών με βάση τις παραδόσεις, τις αναλλοίωτες αξίες και το σεβασμό στην αξιοπρέπεια και στη μοναδικότητα του ανθρωπίνου προσώπου.

Χάρη στη συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το νέο MEDIA 2007, θα συνεχίσει να ενισχύει και να αναδεικνύει τη σημασία του προπαραγωγικού και του μεταπαραγωγικού σταδίου της πλειοψηφίας των ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών παραγωγών, για την προώθηση του πολιτιστικού διαλόγου, της γλωσσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. "Ελπίζουμε", συνέχισε η κ. Παναγιωτοπούλου, "στο πλαίσιο του παγκόσμιου ανταγωνισμού και των στρατηγικών στόχων της Λισσαβόνας, να αναδειχθούν ευρωπαϊκές οπτικοακουστικές επιχειρήσεις με καινοτόμες ποιοτικές παραγωγές για να αξιοποιηθούν και να καταστούν προσβάσιμες οι ευρωπαϊκές αξίες, με ιδιαίτερη προσοχή στην οπτικοακουστική ποικιλομορφία των μικρότερων κρατών μελών και των ολιγότερο ομιλουμένων γλωσσών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: