Ομογενείς του Ντίσελντορφ επισκέπτονται το Ευρωκοινοβούλιο.

22/11/2006: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, επισκέφθηκαν 65 απόδημοι της Ελληνορθόδοξης Ενορίας Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2006, κατόπιν προσκλήσεως της Ευρωβουλευτού της Ν.Δ. κ. Μαρίας Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε ενημέρωση πάνω σε ευρωπαϊκά θέματα από την Ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Μ. Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου, και ξενάγηση στους χώρους του Ε.Κ.

Εξάλλου, με την ευκαιρία υπηρεσιακής επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο πρώην Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και νυν Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χρήστος Φώλιας, ομίλησε στους ομογενείς για την οικονομική πολιτική της Ελλάδας και την συμβολή της χώρας μας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Οι Γερμανοί Ευρωβουλευτές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, κ. Markus Pieper και Κlaus-Ηeiner Lehne, ενημέρωσαν επίσης τους προσκεκλημένους για τις γερμανικές απόψεις σχετικά με τη διεύρυνση της Ευρώπης, την ένταξη των μεταναστών και το δημογραφικό πρόβλημα.

Επικεφαλής της επισκεπτών ήταν ο προϊστάμενοςτης Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Ιωάννης Ψαράκης, διακεκριμένη μορφή της ελληνικής ομογένειας της Γερμανίας. Σημειώνεται ότι ο π. Ψαράκης τιμήθηκε στις 17.11.2006 στο Ντύσσελντορφ με το Μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον Ευρωβουλευτή του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) κ. Klaus-Heiner Lehne, για τη συμβολή του στην ένταξη των Ελλήνων Ομογενών στην γερμανική κοινωνία, την καλλιέργεια του ευρωπαϊκού πνεύματος και την διαπολιτισμική προσέγγιση των ευρωπαϊκών λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: