Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ψηφίστηκε με ομοφωνία η Γνωμοδότηση της ευρωβουλευτού, Μαρίας Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, προς την Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Θεμάτων σχετικά με την Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για "Πραγμάτωση της εταιρικής σχέσης για τη μεγέθυνση και την απασχόληση: να γίνει η Ευρώπη πόλος αριστείας στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης".
«Οι επιχειρήσεις ως κινητήρια δύναμη της οικονομικής μεγέθυνσης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της καινοτομίας, είναι οι πρωταγωνιστές στις προσπάθειες για την επίτευξη των προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσει η ΕΕ στα πλαίσια του παγκόσμιου ανταγωνισμού και της δημογραφικής γήρανσης για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του μοντέλου της ευρωπαϊκής κοινωνίας που βασίζεται στις ίσες ευκαιρίες, την υψηλή ποιότητα διαβίωσης, την κοινωνική ένταξη και ένα υγιές περιβάλλον» δήλωσε μετά το πέρας της ψηφοφορίας η Μ. Παναγιωτοπούλου και συνέχισε, «Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ),ως εθελοντική πρακτική, κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα.Ολοένα και περισσότερες εταιρείες ενσωματώνουν κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και στις επαφές τους με την κοινωνία».
Στόχος της Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση, κατανόηση και ανάληψη ΕΚΕ από όλες τις επιχειρήσεις στα πλαίσια της αναθεωρημένης Στρατηγικής της Λισσαβόνας για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Η Επιτροπή προτείνει την δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη στην οποία καλούνται οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να εκδηλώσουν εθελοντικά την υποστήριξή τους για να γίνει η Ευρώπη πόλος αριστείας στον τομέα αυτό και να προωθηθεί μ'αυτόν τον τρόπο η ανταγωνιστικότητα, η κοινωνική ένταξη και η αειφόρος ανάπτυξη.
Στη Γνωμοδότησή της Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου τόνισε ότι " η προώθηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ως μιας πτυχής του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, ανταποκρίνεται στην ανάγκη προάσπισης των κοινών αξιών την Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στην προσπάθεια να αυξηθεί η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή. Η ανάπτυξη αποκτά έτσι προστιθέμενη αξία για τις μελλοντικές γενιές που προσδοκούν να ζήσουν σ'έναν κόσμο που θα σέβεται την αρχή της ισότητας, τα δικαιώματα του ανθρώπου, και τη φύση’’.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου