Ευρωπαϊκή Πολιτική για τις Γυναίκες.

20/03/2006: Ευρωπαϊκή Πολιτική για τις Γυναίκες. Ομιλία της Ευρωβουλευτού της Ν.Δ., κ. Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου σε ημερίδα της CDU στη Βόννη.

«Η Ευρωπαϊκή Πολιτική για τις Γυναίκες, πρωτοβουλίες και συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» ήταν το θέμα της ομιλίας της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μαρίας Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, την Παρασκευή (17.03.06), στη Βόννη.

Προσκεκλημένη από τη συνάδελφό της, Ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. R. Hieronymi και την κ. Μ. Lenz, τέως (και με μακρά θητεία) Ευρωβουλευτή, η κ. Παναγιωτοπούλου μίλησε ως κύρια εισηγήτρια στη μεγάλη ημερίδα που διοργάνωσαν στην πρώην γερμανική πρωτεύουσα οι γυναικείες οργανώσεις του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της ευρύτερης περιοχής της Ρηνανίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού της Εβδομάδας της Γυναίκας 2006.

Τόσο κατά την ομιλία της όσο και κατά την επακολουθήσασα ευρεία και ενδιαφέρουσα συζήτηση, η ελληνίδα ευρωβουλευτής ανέπτυξε τη σημασία που έχει η προβολή και υποστήριξη των γυναικείων θεμάτων στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πολιτικής που σέβεται τον άνθρωπο και συμβάλλει στην εξέλιξη μιας μοντέρνας κοινωνίας. Αφού αναφέρθηκε στα μέτρα, που τα τελευταία χρόνια βελτίωσαν αισθητά τη θέση της γυναίκας, σημείωσε τις νέες προοπτικές που διανοίγονται για το συνδυασμό της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής καθώς επίσης και τις ευκαιρίες για αξιοποίηση των προσόντων των ευρωπαίων γυναικών, μέσα στα πλαίσια της επίτευξης των στόχων της Στρατηγικής της Λισαβόνας (2010). Σημαντικό εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί και ο Νέος Χάρτης Πορείας των γυναικείων θεμάτων που εκπονήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ολοκληρώνοντας η κ. Παναγιωτοπούλου υπογράμμισε ότι «η προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών αποτελεί τη λυδία λίθο του πολιτισμού μας και πρόκληση για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που καλούνται, όχι μόνο να προσαρμόζουν τη νομοθεσία τους ως προς το θέμα της ισότητας των φύλων, αλλά και να διδάξουν τους πολίτες τους να σέβονται τις γυναίκες στις λεπτομέρειες της καθημερινής πρακτικής, αναγνωρίζοντας το σημαντικό κοινωνικό τους ρόλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: