Το ΣΥΜΦΩΝΟ για τη ΝΕΟΛΑΙΑ μπαίνει σε εφαμογή.


14/12/2005: Το ΣΥΜΦΩΝΟ για τη ΝΕΟΛΑΙΑ μπαίνει σε εφαμογή. Δηλώσεις της Ευρωβουλευτού της Ν.Δ. κ. Μαρίας Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου.

Οι Γιορτές για τη Νεολαία ήταν μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια επίδειξης ενδιαφέροντος για τους νέους της Ευρώπης και σήμαιναν την έναρξη δράσεων βάση του Συμφώνου για τη Νεολαία. Στην Ελλάδα τη γιορτή διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς η οποία αναλαμβάνει το συντονιστικό ρόλο ενημέρωσης και εκτέλεσης των προγραμμάτων του Συμφώνου.

Υποστηρίζοντας την ιδέα του Επιτρόπου για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση κ. J. FIGEL, "δουλεύουμε για τους νέους μαζί με τους νέους", η κ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου προσκεκλημένη στην εναρκτήρια εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής: "Κύριο μέλημα της Ευρώπης είναι η ανάπτυξη επικοινωνίας και η μετάδοση της γνώσης. Χρειάζεται να δοθεί η δυνατότητα στους νέους να γνωρίσουν την Ευρώπη και να εξελιχθούν μέσα σε αυτή.

Με τη νέα σειρά προγραμμάτων (Πολιτισμός 2010, Δια βίου μάθηση (2007 - 2013), Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2010 και Νεολαία σε δράση 2007-2013), οι ευκαιρίες που δίνει η Ευρώπη πολλαπλασιάζονται και στοχεύουν στην πνευματική και επιστημονική ολοκλήρωση των νέων, στην απόκτηση εφοδίων και επαγγελματικών προσόντων, αλλά και στη δημιουργία συνθηκών ειρηνικής, κοινωνικής συμβίωσης και αλληλεγγύης. Με την εξάλειψη των κανονιστικών και διοικητικών εμποδίων για την αναγνώριση τίτλων, καθώς και άλλων τυπικών και άτυπων προσόντων και με την παροχή των νέων μέσων της κοινωνίας της πληροφορίας θα προωθηθεί η πραγματική κινητικότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συνειδητοποιώντας την επιδείνωση των δημογραφικών εξελίξεων στην Ευρώπη, τα κράτη μέλη καλούνται να προχωρήσουν άμεσα σε εκτέλεση των τομέων δράσης του Συμφώνου για τη Νεολαία (Μάρτιος 2005). Η απασχόληση, η κοινωνική ενσωμάτωση και η κοινωνική άνοδος, η εκπαίδευση και κατάρτιση, η κινητικότητα και ο συνδυασμός της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής θα πρέπει να γίνουν προτεραιότητες, αν θέλουμε να δούμε τη νέα γενιά, να πορεύεται με ελπίδα και εμπιστοσύνη στην Ευρώπη του αύριο, υπογράμμισε η κ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου και κατέληξε "οι έλληνες νέοι "στο προσκήνιο" συμμετέχουν δυναμικά ξεπερνώντας κάθε είδους δυσκολίες, με προσωπική προετοιμασία και συλλογική ευθύνη, στην ανάδειξη της χώρας στην πρωτοπορία των ευρωπαϊκών χωρών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: