Συμμετοχή Ελλήνων μαθητών σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα.

05/04/2006: Ενθουσιασμένοι από την ευκαιρία που τους δόθηκε να γνωρίσουν από κοντά τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, τους τόπους όπου χτυπά η καρδιά της Ευρώπης και όπου συζητούνται καίρια θέματα - και λαμβάνονται αποφάσεις - που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή ζωή των πολιτών όλων των 25 κρατών μελών, επέστρεψαν στην Αθήνα μαθητές και καθηγητές τριών σχολείων της Αττικής.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόσκληση της Ευρωβουλευτού της Ν. Δ., Μαρίας Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, και μέσα στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα, μαθητές του 1ου και 5ου Γυμνασίων Ηρακλείου Αττικής, συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια κ. Αικ. Βάγγερ και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, και να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς τη λειτουργία και το ρόλο του ανωτάτου αυτού ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου. Παρακολούθησαν επίσης τις εισηγήσεις ανωτάτων στελεχών του Ευρωκοινοβουλίου και της Ευρ. Επιτροπής.

Την έδρα του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο επισκέφθηκαν εξάλλου μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη του προγράμματος, καθηγήτρια κ. Α. Αγκά και άλλους συναδέλφους της. Τους επισκέπτες ενημέρωσαν λεπτομερώς για τη λειτουργία και το ρόλο των διαφόρων επιτροπών και λοιπών οργάνων του ΕΚ έλληνες ευρωβουλευτές και η διοργανώτρια της επίσκεψης κ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, η οποία κάλεσε τους μαθητές να εμβαθύνουν στη γνώση και να πλατύνουν τον πνευματικό τους ορίζοντα εκμεταλλευόμενοι περισσότερο τις νέες ευκαιρίες της ΕΕ. «Οι νέες δημοσιονομικές προοπτικές (2007 - 2013) δίνουν τη δυνατότητα να εφαρμοστεί η νέα γενιά προγραμμάτων για νέους, για τον πολιτισμό και τη δια βίου εκπαίδευση.

Πολλοί περισσότεροι Ευρωπαίοι νέοι θα μπορούν στο μέλλον να τα χρησιμοποιήσουν με στόχο να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της ΕΕ και να συντελέσουν στην πρόοδο και ευημερία της», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Παναγιωτοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: