Επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

26/04/2006: Επίσκεψη της κ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου στο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Θεμάτων του ΕΚ.

Η λεπτομερής παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Τορίνο που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας των συστημάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ήταν στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στις 24 και 25 Απριλίου, αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τη συμμετοχή της ευρωβουλευτού της Ν.Δ., κ. Μαρίας Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, μέλους της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Θεμάτων.

Στηριζόμενο στην αρχή ότι η εκπαίδευση και η κατάρτιση μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση της ευημερίας, της αειφόρου ανάπτυξης και της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής, το Ίδρυμα έχει εκπονήσει μελέτες, με ιδιαίτερη έμφαση στην Νότια και Ανατολική Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την περιοχή της Μεσογείου. Συνεργαζόμενο με οργανισμούς/ εταίρους, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα επίσης προωθεί την ανάπτυξη της πραγματογνωμοσύνης και των εμπειριών. Ασχολείται επίσης με την διάχυση της ευρωπαϊκής πραγματογνωμοσύνης στην επαγγελματική κατάρτιση σε συνάρτηση με τη μετανάστευση, την καταπολέμηση της φτώχειας και την ισότητα των φύλων στον γύρω από την Ευρώπη χώρο.

Προσκεκλημένοι του Διευθυντή του Ιδρύματος, κ. Muriel Dunbar, οι ευρωβουλευτές είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για το πρόγραμμα δράσης του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος, με συγκεκριμένα παραδείγματα ανά χώρα, να ενημερωθούν για την ετήσια έκθεση δράσης για το έτος 2005 και να ενδυναμώσουν την μέχρι τώρα καλή συνεργασία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος και της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Θεμάτων του ΕΚ.

Η κ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου συνεχάρη το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την εξαίρετη προσφορά στην ανάπτυξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των γειτονικών με την Ευρώπη περιοχών, γεγονός που συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και στη δημιουργία δημοκρατικών κοινωνιών που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πολιτιστική ποικιλομορφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: