Σε εκδήλωση των φοιτητών του Κολλεγίου της Ευρώπης στη Brugges.

10/03/2006: Η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, στην ετήσια εκδήλωση των φοιτητών του Κολλεγίου της Ευρώπης στη Brugges. Στα πλαίσια των ετήσιων συναντήσεων που οργανώνονται από τους φοιτητές του Κολλεγίου της Ευρώπης, στη βελγική πόλη Brugges, για να εξοικειωθούν με τις κοινοτικές πολιτικές και τη λειτουργία των κοινοτικών θεσμικών οργάνων, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου- Κασσιώτου, έδωσε διάλεξη την Τετάρτη, 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στην ομιλία της, η κ. Παναγιωτοπούλου παρουσίασε τις καθημερινές δραστηριότητες του ευρωβουλευτή και τη λειτουργία του ΕΚ. Παράλληλα, και με την ευκαιρία του εορτασμού, υπενθύμισε τη σημασία του ρόλου της γυναίκας στους πολιτικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς τομείς και περιέγραψε τις κοινοτικές πολιτικές για την ισότητα των φύλων. Τέλος, η κ. Παναγιωτοπούλου χαιρέτισε την πολιτιστική ποικιλομορφία του Κολλεγίου, που φιλοξενεί υψηλής ποιότητας μετεκπαιδευομένους από 45 διαφορετικές χώρες, και συνεχάρη τους φοιτητές για τις προσπάθειές τους να προαγάγουν την ανάπτυξη της "ευρωπαϊκής ιδέας".

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια δέχθηκαν οι φοιτητές από την Ελλάδα και την Κύπρο, κκ Ανδρέας Σκορδαμάλιας, Δημήτριος Δασκαλάκης, Νικόλαος Ηλιόπουλος και Ιωάννης Κλεισιάρης, που όχι μόνο οργάνωσαν άρτια τη συνάντηση αλλά πρόβαλαν το ελληνικό φιλόξενο πνεύμα ετοιμάζοντας και δεξίωση με πλούσιους νηστίσιμους μεζέδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: