Επίσκεψη Ελλήνων της Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

19/06/2006: Με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού της Ν. Δ., Μαρίας Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου, 100 περίπου απόδημοι Έλληνες απο τις περιοχές Στουτγάρδης, Φραγκφούρτης και Κολωνίας επισκέφθηκαν στις 15 Ιουνίου την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Οι επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και πολλοί απόφοιτοι των ελληνικών Λυκείων της Γερμανίας που διαπρέπουν ως επιστήμονες πλέον, ενημερώθηκαν λεπτομερώς από Έλληνες και Γερμανούς ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (κ.κ. Κ.Χατζηδάκη, Μ.Μαυρομμάτη, Ρ.Κράτσα, Ruth Hieronymi και Thomas Mann) για τη λειτουργία και το ρόλο των διαφόρων επιτροπών και λοιπών οργάνων του ΕΚ και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου και γνώρισαν την πόλη του Στρασβούργου.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, η Μ. Παναγιωτοπούλου δήλωσε ικανοποιημένη από το υψηλό επίπεδο ενδιαφερόντων των συμπατριωτών μας που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. "Οι Έλληνες, απόδημοι με την εμπειρία τους,τις ικανότητες και πρωτοβουλίες τους έχουν να προσφέρουν πολλά στο οικονομικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ευρώπης και να συμβάλουν θετικά στην πρόοδο τόσο της Ελλάδας όσο και των χωρών που τους φιλοξενούν. Ιδιαίτερα οι ομογενείς της Γερμανίας αποτέλεσαν πάντα ένα στενό σύνδεσμο φιλίας και οικονομικής ανάπτυξης μεταξύ των δύο λαών ", κατέληξε η Μ. Παναγιωτοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: