«ΔΙΑ BΙΟΥ MΑΘΗΣΗ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ : ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΚ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

15/10/2007: Με θέμα τη «Δια Βίου Μάθηση» και με ιδιαίτερη αναφορά στην πολλαπλή σημασία της για τις γυναίκες, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου έλαβε μέρος, με εισήγησή της, στο Συνέδριο των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που διεξήχθη στην Αθήνα από 12-14 Οκτωβρίου.

Στις εργασίες του Συνεδρίου, που έγιναν υπό την προεδρία της Γερμανίδας ευρωβουλευτού Doris Pack και οργανώθηκαν με τη φροντίδα της Εληνίδας αντιπροέδρου των Γυναικών του ΕΛΚ, Κ. Παπακώστα, οι γυναίκες ευρωβουλευτές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν όλες τις πτυχές των εφαρμογών και πλεονεκτημάτων της γυναικείας συμμετοχής σε μέτρα «Δια Βίου Μάθησης» κάθε επιπέδου.

Η Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, υπό την ιδιότητά της ως μέλους των Επιτροπών Απασχόλησης και Ισότητας των φύλων, αναφέρθηκε στις βασικές ικανότητες που οφείλουν να καλλιεργούνται ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την απόκτηση επαγγελματικών προσόντων και για εκμετάλλευση των πολυπληθών ευρωπαϊκών μέτρων στήριξης της «Δια Βίου Μάθησης».

«Μέσα σ' ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, όπου οι οικονομικοπολιτικές εξελίξεις και οι επιστημονικές και τεχνολογικές πρόοδοι είναι ταχύτατες, είναι απαραίτητη η στήριξη της συνεχούς ανανέωσης των γνώσεων και δεξιοτήτων της γυναίκας κάθε ηλικίας, εργαζόμενης ή μητέρας, ώστε να μπορέσει να εκτελέσει την κοινωνική αποστολή της και να συμμετάσχει ισότιμα στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου της», τόνισε χαρακτηριστικά η ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: