Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΤΖΕΡΜΙΑ

29/10/2007: Χάρη σε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Προέδρου της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Βάδης-Βυρτεμβέργης, Τ. Βασιλειάδη, Έλληνες μετανάστες και Γερμανοί φιλέλληνες της Στουτγάρδης είχαν την ευκαιρία το περασμένο Σάββατο να γνωρίσουν από κοντά τον Καθηγητή Παύλο Τζερμιά και το έργο του, κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του: Ο Ριζοσπαστικός Φιλελευθερισμός του Κ. Καραμανλή. Μια διαλεκτική διερεύνηση με πυξίδα την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Για τον διακεκριμένο Έλληνα συγγραφέα και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, που ζει και δραστηριοποιείται ενεργά εδώ και πάνω από 50 χρόνια στην Ελβετία και τιμά ιδιαίτερα την πατρίδα μας, μίλησε στο κοινό η ευρωβουλευτής της ΝΔ. Δρ. Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου.

Η ευρωβουλευτής τόνισε την πολυσχιδή πνευματική προσωπικότητα του Π. Τζερμιά αναφερόμενη ιδιαίτερα στο πλούσιο συγγραφικό έργο του. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο συγγραφέας αναλύει στα βιβλία του το έργο και την πολιτική φιλοσοφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή στηριζόμενος εκτός των άλλων και σε προσωπικές πληροφορίες και μαρτυρίες δεδομένου ότι υπήρξε στενός φίλος του αείμνηστου Εθνάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: