ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΥΡ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

04/10/2007: Μετά από πρόσκληση της Ευρωβουλευτού της Ν.Δ., Μαρίας Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, 30 περίπου Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή του Άαχεν, Γερμανίας, επισκέφθηκαν την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.
Η επίσκεψη οργανώθηκε με τη φροντίδα της Ελληνορθόδοξης Ενορίας του Άαχεν, ο ιερέας της οποίας, π. Ανδρέας Πλώτας, συνόδεψε τους συμπατριώτες μας στις Βρυξέλλες.

Τους επισκέπτες ενημέρωσε για το έργο του Ε.Κ. και των άλλων Ευρωπαϊκών Οργάνων η κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, καθώς και ο ευρωβουλευτής Ν.Δ Μανώλης Μαυρομμάτης και ο Κύπριος συνάδελφός τους κ. Παναγιώτης Δημητρίου. Οι φιλοξενηθέντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψη που "ήταν λίαν διαφωτιστική", αφού τους "έλυσε πλείστες απορίες γύρω από τη λειτουργία και το ρόλο των Ευρωπαϊκών Οργάνων και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου". Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στις διασυνοριακές δυνατότητες απασχόλησης και σπουδών και στις νέες προοπτικές της ενίσχυσης της κινητικότητας εντός της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: