Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

14/03/2008: H Ευρωβουλευτής Mαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου υποδέχθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο μαθητές και εκπαιδευτικούς από την ορεινή Πελοπόννησο. Οι τελειόφοιτοι μαθητές των Λυκείων Δημητσάνας και Λαγκαδιών μετά από παρότρυνση του Υφυπουργού Παιδείας, Κου Α. Λυκουρέντζου, οργάνωσαν τριήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα της Αλσατίας, έδρα πολλών Ευρωπαϊκών οργανισμών και πόλη-πρότυπο ως προς τη διατήρηση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

Κατά την επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο, μαθητές και καθηγητές παρακολούθησαν την πανηγυρική συνεδρία της Ολομέλειας και συμμετείχαν σε δεξίωση για τον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσία του Προέδρου του EK Hans-Gert Pöttering και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής J.M. Barroso.

Στα πλαίσια ειδικής ενημερωτικής εκδήλωσης η Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου ανέλυσε τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και αναφέρθηκε στις πρόσφατες ευρωπαϊκές εξελίξεις, (όπως την υιοθέτηση της Συνθήκης της Λισαβόνας και την υπογραφή Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ). Η Ευρωβουλευτής τόνισε τη μεγάλη σημασία του κοινωνικού προσανατολισμού της Ευρωπαϊκής πολιτικής, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την σπουδαιότητα της δια βίου εκπαίδευσης ως ισχυρό εφόδιο για το μέλλον των νέων Ευρωπαίων πολιτών. Τους μαθητές ενημέρωσαν επίσης για τις δραστηριότητες τους στις επιτροπές του Ε.Κ οι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Σχοινάς Μαργαρίτης και Μαυρομμάτης Μανώλης.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην πόλη του Στρασβούργου, όπου τους υποδέχτηκε σε τιμητική εκδήλωση υποδοχής η δήμαρχος, κα F. Keller.
Εκτιμώντας ως ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική την επαφή τους με ένα Όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό, οι συμμετέχοντες διατύπωσαν την άποψη ότι είναι απαραίτητο να επισκέπτονται την Ευρωβουλή όσο το δυνατό περισσότεροι νέοι απομακρυσμένων περιοχών, οι οποίοι δεν έχουν πάντα την οικονομική και πρακτική δυνατότητα να πραγματοποιούν εκπαιδευτικά ταξίδια στην καρδιά της Ευρώπης.

Η Ευρωβουλευτής εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της που το ενδιαφέρον για την Ευρώπη και η συμβολή της στην καθημερινή ζωή έχει ξεπεράσει τα όρια των μεγαλουπόλεων και αγγίζει την ελπιδοφόρα νεολαία της επαρχίας και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η επίσκεψη αυτή έδωσε την ευκαιρία στους Έλληνες νέους της περιφέρειας να έρθουν πιο κοντά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι , να αντιληφθούν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και να διαπιστώσουν τις νέες δυνατότητες ανάπτυξης και προόδου της χώρας μας. Η πρωτοβουλία του Υφυπουργού Παιδείας Α. Λυκουρέντζου ελπίζουμε να γίνει αφορμή για την διοργάνωση ολοένα και περισσότερων παρόμοιων ταξιδιών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: