H ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

03/03/2008: ΕΥΡΩΠΑÏKΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη Τύπου της Ευρωβουλευτού

Μ. Παναγιωτοπούλου- Κασσιώτου

Την έκθεση της σχετικά με την ιδιαίτερη κατάσταση των γυναικών στη φυλακή και τον αντίκτυπο της φυλάκισης τους στην κοινωνική και οικογενειακή ζωή θα παρουσιάσει η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου την Παρασκευή 7 Μαρτίου στις 11.00 στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8 στην Αθήνα). Την ίδια ημέρα στις 10.00 θα προηγηθεί ενημέρωση της Ευρωβουλευτού προς τους ενδιαφερόμενους αρμόδιους φορείς.

Με την έκθεση της, την οποία υπερψήφισε και υιοθέτησε η Επιτροπή Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κα. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου επισημαίνει ότι σε πολλές ευρωπαϊκές φυλακές δεν εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες συνθήκες αξιοπρεπούς και ασφαλούς διαβίωσης για τους κρατούμενους και καλεί τα κράτη-μέλη της ΕΕ κατά τον εκσυγχρονισμό των σωφρονιστικών τους συστημάτων να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στήριξης των ιδιαιτέρων αναγκών των γυναικών: συνθήκες υγιεινής, υγειονομική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, προστασία της μητρότητας και διατήρηση δεσμών με το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η έκθεση της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας θα συζητηθεί και αναμένεται να εγκριθεί από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την προσεχή εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: