ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Ομιλία της Ευρωβουλευτού διημερίδα του Παντείου Παναπιστημίου με τίτλο "Ελευθερίες - Δικαιώματα - Ασφάλεια στην Ε.Ε."

Η ευρωβουλευτής Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου συμμετέχει στις 29.02.2008 και ώρα 18.00μ.μ. ως ομιλήτρια στην διημερίδα που διοργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Γενικού Τμήματος Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα στη θεματική ενότητα "Ελευθερία και Ασφάλεια: δίλημμα ή ψευτοπρόβλημα;".

Η Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου θα παρουσιάσει τις εξελίξεις της Στρατηγικής για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τις θετικές για την οικογένεια πολιτικές που προγραμματίζονται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Οικογένεια.

Η παρουσίαση των κοινοτικών πολιτικών που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας και την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού προωθούν τις κατάλληλες συνθήκες για τη δημογραφική ανανέωση της Ευρώπης και την μετατροπή της πρωτοφανούς πρόκλησης μείωσης του ενεργού πληθυσμού σε ευκαιρία ανάπτυξης και ευημερίας.

"Η νέα προοπτική κατοχύρωσης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των παιδιών και των οικογενειών μέσω του Ευρωπαϊκού Χάρτη που θα συμπεριλαμβάνεται στη μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Λισσαβόνας, θα παρέχει τις απαραίτητες βάσεις για περαιτέρω σχεδιασμό φιλικών προς την οικογένεια πολιτικών και ολοκληρωμένη προσέγγιση της προστασίας του παιδιού" δήλωσε η Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: