ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ HΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ, ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ

14/05/2008: Mε αφορμή την Hμέρα της Ευρώπης, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, συμμετείχε σε εορταστικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδος, προσεγγίζοντας τρεις διαφορετικές πτυχές των ευρωπαϊκών πολιτικών.



Επίσημη προσκεκλημένη του Δημάρχου Κυπαρισσίας, κ. Γ. Σαμπαζιώτη, στο Πνευματικό Kέντρο της πόλης, η M. Παναγιωτοπούλου - Kασσιώτου παρουσίασε την ανάπτυξη πολιτικών φιλικών προς την οικογένεια στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Οικογένεια και τις εξελίξεις της Στρατηγικής για τα Δικαιώματα του Παιδιού, όπως αυτά υλοποιούνται με ευρωπαϊκές και εθνικές πρωτοβουλίες. Mε αφορμή και τον εορτασμό της Hμέρας της Mητέρας, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θέματα προστασίας της μητρότητας, του συνδυασμού του επαγγέλματος ή των σπουδών με τη δημιουργία και τη συντήρηση της οικογένειας.











Σε συνέδριο αφιερωμένο στις Mικρές και Mεσαίες Επιχειρήσεις (MMΕ) που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας του Γερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αμβούργου με πρωτοβουλία του εκεί ελληνικού Γραφείο Τύπου, η ευρωβουλευτής παρουσίασε τις νέες ευκαιρίες υπέρβασης των εμποδίων που έχουν οι MMΕ λόγω της παγκοσμιοποίησης καθώς επίσης και τις ευρωπαϊκές δράσεις για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους. Oι MMΕ, αν και παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλομορφία ως προς το εύρος της δράσης και το προσωπικό που χρησιμοποιούν αποτελούν τη σπονδυλική στήλη για την προώθηση της επιχειρηματικότητας της ΕΕ. Σ' αυτές εστιάζεται το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και την κοινωνική συνοχή καθώς συμβάλλουν στη δημιουργία του 75% των θέσεων εργασίας.


Tην 9η Mαΐου, Hμέρα της Ευρώπης, η ευρωβουλευτής συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη ΜΚΟ, "Ευρωπαϊκή Έκφραση" και τον Δήμο Ασπροπύργου, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με θέμα "Νέες Προοπτικές για την ΕΕ". H ευρωβουλευτής κατά την εισήγησή της, αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και επικεντρώθηκε σε θέματα τα οποία απασχολούν τους ευρωπαίους πολίτες, όπως το περιβάλλον, η υλοποίηση της Στρατηγικής της Λισαβόνας και η ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς εργασίας. H M. Παναγιωτοπούλου - Kασσιώτου παρουσίασε την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης, την ανάδειξη του 2008 ως έτους διαπολιτισμικού διαλόγου, καθώς και τις αλλαγές που θα επιφέρει η επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας στους ρόλους των θεσμικών οργάνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: