Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ MΙΚΡΩΝ ΚΑΙ MΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ

15/05/2008: Υπό τον τίτλο «Αμβούργο – ευρωπαϊκό, βόρειο, καλό» διοργανώθηκε η φετινή εβδομάδα της πόλης για την Ευρώπη από τις 5 έως τις 10 Μαΐου. Σύλλογοι, σύνδεσμοι και οργανώσεις με δραστηριότητες σε ευρωπαϊκά θέματα κάλεσαν τους κατοίκους της πόλης σε πάνω από 45 εκδηλώσεις με τις οποίες επεδίωκαν την συζήτηση, την περισυλλογή και τον διάλογο γύρω από την σημασία της Ευρώπης. Η εβδομάδα αυτή συγκαταλέγεται στις δραστηριότητες του Αμβούργου γύρω από την ημέρα της Ευρώπης, την 9η Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας υπήρξε και ελληνική συμμετοχή. Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος, το Γραφείο Τύπου στην Βόρεια Γερμανία και ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος διοργάνωσαν διάλεξη με ομιλήτρια το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινβουλίου Δρα. Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής μίλησε σε πολυπληθές ακροατήριο επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και στελεχών επιχειρήσεων στην ιστορική αίθουσα συνεδριάσεων του επιμελητηρίου της πόλης με θέμα «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Ευρώπη ως εγγύηση ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής ενσωμάτωσης».

Με εκπληκτικά στοιχεία και τέλεια επιχειρηματολογία η κα. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου κάλυψε όλες τις πτυχές γύρω από την σημασία και τον ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την διατήρηση της δημοκρατίας, της κοινωνικής ειρήνης, της επιστημονικής και οικονομικής προόδου όπως και της γενικής ευημερίας στην Ευρώπη.

Η κυρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου είναι μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Ευρωπαϊων Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μέλος της επιτροπής απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων. Οι κυρίες Κορίνα Νίνστεντ εκ μέρους του Επιμελητηρίου του Αμβούργου, Άννα Δασκαλοπούλου εκ μέρους του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος και η Δρ. Βιργινία Γκρην εκ μέρους του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) χαιρέτησαν τους ακροατές και παρουσίασαν την ομιλήτρια και το θέμα της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: