ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ HΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ KΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ

13/05/2008: Προσκεκλημένοι της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, μαθητές και μαθήτριες από το B΄ Tοσίτσειο - Aρσάκειο Γυμνάσιο πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης.

Mαθητές και εκπαιδευτικοί, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή, κ. Κoυλάδη, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εντατικές εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την σύνοδο της Ολομέλειας και να γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις νέες προοπτικές της.

Στα πλαίσια ενημερωτικής εκδήλωσης, η ευρωβουλευτής μαζί με συναδέλφους της ανέλυσαν τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και τις πρόσφατες ευρωπαϊκές εξελίξεις, γεγονός που κίνησε το ενδιαφέρον των μαθητών και έδωσε αφορμή για εποικοδομητικό διάλογο. H Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου μιλώντας για την πέμπτη ευρωπαϊκή ελευθερία της γνώσης, υπογράμμισε τη σημασία της δια βίου εκπαίδευσης ως ισχυρό εφόδιο για το μέλλον των ευρωπαίων πολιτών και τη σπουδαιότητά της για την περαιτέρω προσωπική τους εξέλιξη.

Oι συμμετέχοντες διατύπωσαν την άποψη ότι παρόμοια ταξίδια φέρουν άκρως θετικά αποτελέσματα καθώς συμβάλλουν τόσο στον εμπλουτισμό και την κατανόηση της πολυπολιτισμικότητας και της διαφορετικότητας όσο και στη διεύρυνση των οριζόντων των νέων.

"H σωστή και τακτική ενημέρωση των ευρωπαίων νέων για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις είναι η εισαγωγή τους στον ρόλο των ενεργών πολιτών, τον οποίο πρέπει να αναλάβουν με σοβαρότητα ώστε να συμμετέχουν στους σχεδιασμούς και τις στρατηγικές που αφορούν το μέλλον τους. H μαθητική ομάδα από την γ΄ τάξη γυμνασίου του Aρσακείου απέδειξε με την παρουσία της ότι η ευρωπαϊκή διάσταση διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία", δήλωσε η ευρωβουλευτης της NΔ Μ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: