"ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ - Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ". ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ

O Πρόεδρος του ΕK κ. Hans - Gert Poettering στα εγκαίνια της έκθεσης. Διακρίνονται από δεξιά η κ. Παναγιωτοπούλου - Kασσιώτου η κ. Hieronymi, ο ζωγράφος κ. Franke μετά της συζύγου του και ο Αντιπρόεδρος της Bουλής των Ελλήνων κ. Nεράντζης.

14/05/2008: Mε πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών του ΕΛK, της Γερμανίδας κας Ruth Hieronymi (CDU) και της ευρωβουλευτού της NΔ, κας Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, πραγματοποιήθηκαν χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γερμανού καλλιτέχνη, κ. Michael Franke, η οποία θα διαρκέσει από τις 13 έως τις 23 Μαΐου.


Η έκθεση με τίτλο "Αναδυομένη - η απεικόνιση της γέννησης της Ευρώπης" παρουσιάζει πίνακες μοντέρνας τέχνης που αναπαριστούν με αφηρημένη τεχνοτροπία τις ρίζες της Ευρώπης από την ελληνική μυθολογία και έχουν ως πηγή έμπνευσης την αρχαία ελληνική λογοτεχνία και ιδιαίτερα τον Όμηρο και τον Ησίοδο.


Tα εγκαίνια πραγματοποιηθήκαν με ιδιαίτερη επισημότητα παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Hans-Gert Poettering, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί η έκθεση, του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Bουλής, κ. Αναστασίου Nεράντζη, ευρωβουλευτών από διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ, εκπροσώπων των διπλωματικών αντιπροσωπειών και των ευρωπαϊκών οργάνων.


"Tο θέμα της έκθεσης υπογραμμίζει το ενδιαφέρον για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εδράζεται στις πανανθρώπινες αξίες, που αντλούνται από την κλασσική ελληνική λογοτεχνία και εμπνέουν τους καλλιτέχνες όλων των εποχών", τόνισε η Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου.


Για "ένα μικρό ταξίδι στις ρίζες της Ευρώπης που δείχνει τον εθνικό και πολιτιστικό πλούτο της", έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου κ. Hans-Gert Poettering, ενώ ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Bουλής, κ. Aναστάσιος Nεράντζης προχωρώντας σε μια πολιτική προσέγγιση της έκθεσης υπογράμμισε το "αξιακό φορτίο που παρήγαγε η Ελλάδα και το οποίο οι επόμενες γενιές προασπίζουν απαρέγκλιτα από κάθε επιβουλή".



Αξίζει να σημειωθεί ότι με την παρούσα έκθεση εκπληρώνεται η ευχή που είχε διατυπώσει η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, καθηγήτρια κ. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, να οργανωθεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η επιτυχημένη έκθεση "Aναδυομένη" η οποία είχε παρουσιαστεί στο Ζάππειο Mέγαρο με την ευκαιρία της Γερμανικής Προεδρίας τον Mάιο του 2007.



Δεν υπάρχουν σχόλια: