ΤΑ ΧΙΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΙΜΩΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

02/12/2008: Πρωταγωνίστρια στις Βρυξέλλες για ένα απόγευμα θα είναι η Χίος στις 3 Δεκεμβρίου, αφού εκείνη τη μέρα, σε αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με γενικό τίτλο « Η Ευρώπη της Ποικιλομορφίας », όπου και θα έχει την τιμητική της η Χίος της μαστίχας και των Μαστιχοχώριων και η Χίος των Εσπεριδοειδών και του Κάμπου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη Χιώτισσα ευρωβουλευτή κυρία Μαρία Κασσιώτου – Παναγιωτοπούλου, η οποία, σε συνεργασία με τον βουλευτή κ. Γιάννη Κοσμίδη, οργανώνει τη χιώτικη συμμετοχή στην εκδήλωση. Μια ομάδα 25 περίπου ατόμων θα απαρτίσει τη χιώτικη αποστολή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεδομένου, το πρόγραμμα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, από τη ΝΑ Χίου θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του Ν. Σ., νομαρχιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Δήμων Ιωνίας και Μαστιχοχωρίων, της ΤΕΔΚ, του Επιμελητηρίου καθώς και επιχειρηματίες που ασχολούνται με προϊόντα σχετικά με τη μαστίχα και τα εσπεριδοειδή.

Νωρίτερα θα φθάσει στις Βρυξέλες ειδικό έντυπο και υλικό που θα προβάλλει τη Χίο και τα συγκεκριμένα προϊόντα, ώστε οι ευρωβουλευτές που είναι οι κύριοι προσκαλεσμένοι της εκδήλωσης να έχουν μια πρώτη ενημέρωση για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: