Η ΧΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑ-ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΑ, ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ-ΚΑΜΠΟΣ

04/12/2008: Τονίζοντας την ποικιλομορφία της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού της ΝΔ Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης Χιακών προϊόντων στους χώρους του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008. Με την συστηματική και οργανωτική συμμετοχή του Βουλευτή Χίου, Γιάννη Κοσμίδη και υπό την αιγίδα του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Άρη Σπηλιωτόπουλου, παρουσιάστηκε το δίπτυχο Μαστίχα-Μαστιχοχώρια, Εσπεριδοειδή-Κάμπος.

Με μεγάλη ποικιλία προϊόντων και γιγαντοαφίσες προσελκύθηκε το κοινό των Βρυξελλών, οι ευρωβουλευτές και οι υπηρετούντες στα Ευρωπαϊκά Όργανα για να ξεναγηθούν στα αρώματα και στις γεύσεις του ιστορικού νησιού. Παρουσιάστηκαν βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από την παραγωγή της μαστίχας στα Μαστιχοχώρια και των μανταρινιών στον Κάμπο, καθώς και τα τουριστικά αξιοθέατα του νησιού.

Μεγάλη ομάδα αιρετών αρχόντων, παραγωγών και επιχειρηματιών, αφού συμμετείχε σε συσκέψεις με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας, πλαισίωσε την παρουσίαση των προϊόντων και των ενημερωτικών εκδόσεων του Δήμου και της Νομαρχίας Χίου. Κατά την εκδήλωση, εκτός από την ευρωβουλευτή Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, χαιρετισμούς απηύθυναν η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής ΕΛΚ και αντιδήμαρχος Μασσαλίας Dominique Vlasto (με χιακή καταγωγή), οι ευρωβουλευτές Γ. Παπαστάμκος, Σ. Αρναουτάκης και Ι. Γκλαβάκης, ο Σ. Καμπούρης, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου, και ο Π. Βρουλής, Δήμαρχος Χίου.

Η παρουσίαση προϊόντων έγινε από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (Ε.Μ.Χ.) με τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Γανιάρη και τον κ. Μιλτιάδη Σαραντινίδη, απο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Εσπεριδο-καλλιεργητών Χίου, με τους Κωνσταντίνο Χαλκιά και Αικατερίνη Τελλή και από τις εταιρείες:

· ΜEDITERRA SA - MastihaShop,

· MasticSpa, Μιχάλης και Γιώργος Σόδης

· ANEMOS, Μπενέτος Γιάννης - Γαλάτουλας Γιώργος Ο.Ε,

· ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Ε.Β.Ε., Εμμανουήλ Παπαμονιούδης και

· CITRUS, με τις κ. Μαρία Τσακηρίδου και Παναγιώτα Αλεξάνδρου.

Στην ομάδα συμμετείχαν επίσης: Ιωάννης Μαλαφής, Πρόεδρος Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΙΟΥ,

Παναγιώτης Καμίτσης, Δήμαρχος Ιωνίας και ο σύμβουλος Κλέαρχος Χρύσης, Ηλίας Κλεισσάς, Δήμαρχος Μαστιχοχωρίων και η σύμβουλος Βασιλική Σιδεράκη, Ιωάννης Μουρούνας, αντιδήμαρχος Χίου, Αποστολία Λύκου και Ισαβέλλα Μπουρνιά, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι.

Την εκδήλωση παρακολούθησε η δημοσιογράφος Μαριάννα Ανδρούτσου και ο ασκούμενος δημοσιογράφος Γιάννης Διράκης.

"Η Ευρώπη θα διατηρήσει τον δυναμισμό και την ποικιλομορφία της αξιοποιώντας τις προσπάθειες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιφέρειας και ενισχύοντας τις νησιώτες περιοχές", δήλωσε η Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: